Διαδικτυακές τοποθετήσεις
Ενισχύει την παρουσία της στα νέα μέσα η Nova, η οποία αποφάσισε την παροχή περιζήτητου τηλεοπτικού περιεχομένου -αγώνες ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκας- μέσω του Ιντερνετ και αυτό χωρίς την επιπλέον επιβάρυνση των συνδρομητών της. Οπως λέγεται στην αγορά, η κίνηση αυτή δημιουργίας web TV εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής εν όψει της έντασης του ανταγωνισμού στο πεδίο της παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών σε πολλαπλά επίπεδα από την πλευρά του ΟΤΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός ετοιμάζει δορυφορική πλατφόρμα, ενώ ήδη έχει εντονότατη δραστηριότητα στο χώρο όχι του webTV αλλά του IPTV, παρέχοντας σημαντικό όγκο αθλητικού περιεχομένου. Στην προσπάθεια της αυτή πάντως η Nova φαίνεται να έχει «σύμμαχο» τον ισχυρότερο παίκτη της αγοράς του ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό.

Ενίσχυση περιεχομένου
Από την άλλη πλευρά, το τηλεοπτικό του περιεχόμενο ενισχύει ο ΟΤΕ, ο οποίος προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια εκπομπών και την κάλυψη αθλητικών γεγονότων. Για το σκοπό αυτό ο Οργανισμός θα διαθέσει σχεδόν 6 εκατ. ευρώ.

ΕΡΤ: Ερχεται νέο οργανόγραμμα
Με γοργούς ρυθμούς προωθείται το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ το οποίο έχει εγκριθεί από την πολιτική ηγεσία του φορέα. Το εγχείρημα, το οποίο επισημαίνεται ότι θα επιφέρει αρκετές αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας -και θα «προλογίσει» και αρκετές άλλες σε διάφορους τομείς του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα- βρίσκεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην τελική ευθεία και αναμένεται άμεσα. Οπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού στη «Ν», με τις αλλαγές αυτές επιχειρείται συνολική αναθεώρηση της κουλτούρας που αφορά στην ΕΡΤ σε όλα τα επίπεδα για να γίνει πραγματικά δημόσια -και όχι κρατική- τηλεόραση.



naftemporiki