Η πρώτη παστίλια για τον πονόλαιμο, που περιέχει το αντιφλεγμονώδες δραστικό συστατικό φλουρβιπροφαίνη, κυκλοφόρησε και στη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα νέο φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα, που περιέχει ως δραστικό συστατικό 8,75mg Φλουρβιπροφαίνης, σε μορφή τροχίσκου, αντιμετωπίζοντας τη φλεγμονή που προκαλεί πονόλαιμο.

Οι φαρμακευτικοί τροχίσκοι προσφέρουν άμεση και παρατεταμένη μεταφορά ενός αντιφλεγμονώδους παράγοντα, σε συνδυασμό με τις καταπραϋντικές ιδιότητες μιας παστίλιας.

Έτσι οι ασθενείς έχουν στη διάθεσή τους μια βολική και αποτελεσματική θεραπεία για τον πονόλαιμο, ανεξάρτητα από το αν αυτός είναι ιογενούς ή βακτηριακής αιτιολογίας.

Έχει επίσης αποδειχθεί κλινικά ότι οι συγκεκριμένες παστίλιες περιορίζουν ταχύτατα το άλγος και το οίδημα του πονόλαιμου και διαρκούν αρκετή ώρα μετά το λιώσιμό τους.

Είναι ενδεικτικό ότι οι ενήλικες στην χώρα μας αντιμετωπίζουν από δύο έως τρία κρυολογήματα το έτος, που μπορούν να εξομοιωθούν με έως 30.000.000 πονόλαιμους και δεδομένου ότι ένας πονόλαιμος διαρκεί συνήθως 5 ημέρες, με έως 150.000.0000 ημέρες πόνου και φλεγμονής.

Οι συγκεκριμένες παστίλιες επικαλύπτουν το λαιμό μέσα σε 2 λεπτά, διαλύονται σε λιγότερο από 10 λεπτά και προσφέρουν ανακούφιση που διαρκεί για 4 ώρες μετά το λιώσιμό τους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η χαμηλή δόση φλουρβιπροφαίνης (8,75mg) είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, ενώ είναι ασφαλής και κατάλληλη για όλους όσους μπορούν να παίρνουν ιβουπροφαίνη.

Μίνα Ανδρέου


πηγη