New Experimental SatDreamGr 8 Images
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ

 1. #1

  devilcosta's Avatar
  Join Date
  Dec 2010
  Location
  Εδώ
  Posts
  12,022
  Total Downloaded
  12.45 MB
  Rep Power
  1579399

  Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ
  To οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε την Τρίτη λίγο πριν από τις 6 μ.μ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά και τη δημοσίευση την Τρίτη το μεσημέρι της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, που επιτρέπει στους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στη διακοπή της λειτουργίας οργανισμών. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν υπογράφηκε από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, γεγονός που προεξοφλεί αναταράξεις εντός της κυβέρνησης.
  ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  Τσίπρας: «Αυτό είναι μια επίθεση ενάντια στη Δημοκρατία όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους»
  Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ στο κλείσιμο της ΕΡΤ.
  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο.
  Η παύση της λειτουργίας της ΕΡΤ θα ισχύει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
  Να μην «ρίξουν» το σήμα, αποφάσισαν οι τεχνικοί πομπών της ΕΡΤ.
  «Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.
  Κεδίκογλου: «Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και σπατάλης. Αυτό τελειώνει σήμερα και τελειώνει οριστικά».
  «Δεν ξέρουμε τι κάνουν αλλά αυτά είναι σενάρια φαντασίας διανοητικά αναπήρων ανθρώπων, αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.


  «Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και σπατάλης. Αυτό τελειώνει σήμερα και τελειώνει οριστικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοινώνοντας το κλείσιμο από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

  «Την ΕΡΤ την πληρώνει ο ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο» προσέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου και συνέχισε: «Εχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι. Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού. Εχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους! Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και… οκτώ χρόνια! Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών».

  Στη θέση της είπε, θα δημιουργηθεί «ένας σύγχρονος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας».

  Αυτό σημαίνει ότι απολύονται οι 2.656 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία, την τηλεόραση, τις ορχήστρες, τα ψηφιακά.

  «Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης» είπε ο Σίμος Κεδίκογλου.

  Αντιδράσεις των εργαζομένων και των κομμάτων

  Η κατάσταση στο Ραδιομέγαρο είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς ήδη από το πρωί της Τρίτης ήταν διάχυτη η φημολογία ότι επρόκειτο να υπάρξουν εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καλούν σε αγώνα για να μείνει η ΕΡΤ «ορθάνοιχτη» με 24ωρη περιφρούρηση. Οι τεχνικοί πομπών της ΕΡΤ δήλωσαν ότι δεν θα «ρίξουν» το σήμα.

  Παράλληλα οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν τη διοργάνωση συγκέντρωσης στο κτίριο του Ραδιομέγαρου στη Μεσογείων στις 7 μ.μ στην οποία κλήθηκαν πολίτες, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Παρών από νωρίς ήταν στο Ραδιομέγαρο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο οποίος είπε: «Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας».

  Στον χώρο βρέθηκε αργότερα και ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος επανέλαβε πολλές φορές: «Ως εδώ και μη παρέκει! Η ΕΡΤ εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού να ενημερώνεται». Ακολούθησε η έλευση στις 7.45 μ.μ. στον χώρο του Ραδιομέγαρου του Αλέξη Τσίπρα.

  Τσίπρας: «Πρόκειται για πραξικόπημα»

  «Οπως κάποτε είχαμε τα βασιλικά διατάγματα, τώρα έχουμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» είπε ο Αλ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Πρόκειται για πραξικόπημα, που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά ενάντια στον ελληνικό στο σύνολό του» τόνισε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει «ψέμματα» πως κόπτεται για τη σπατάλη. «Λένε ψέματα γιατί η ΕΡΤ δίνει στον προϋπολογισμό δεν παίρνει. Την πληρώνει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός για να ενημερώνεται».

  Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να διαχωρίσουν τη θέση τους. Και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή.

  «Δεν έχουν δικαίωμα να διακόψουν το σήμα που εκπέμπει η δημόσια τηλεόραση. Είναι μια παράνομη πράξη, χωρίς να έχει έρθει το θέμα στη Βουλή, χωρίς να έχει ενημερωθεί το ΕΣΡ» προειδοποίησε ο Αλ. Τσίπρας. «Αυτό είναι μια επίθεση ενάντια στη Δημοκρατία όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους» είπε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

  ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα ψηφίσουμε στη Βουλή τον νόμο επικύρωσης του ΠΝΠ»

  Η ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ είχε ήδη προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τα πολιτικά κόμματα.

  Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης δήλωσε: «Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί. Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα. Θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων. Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο». Σε άλλη ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνει ότι «έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

  Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της επεσήμανε: «Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή».

  «Δημοσιογράφος που έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από την ΕΡΤ ο Κεδίκογλου»

  «Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ» καταλήγει η δήλωση του Δημ. Κουτσούμπα.

  Προσωπική επίθεση κατά του Σίμωνα Κεδίκογλου έκανε ο Τέρενς Κουίκ, βουλευτής επικρατείας των ΑΝΕΛ: «Πριν από λίγο, μέσα από το κτίριο της ΕΡΤ όπου βρισκόμουν, κοντά στους εργαζόμενους, παρακολούθησα το ραδιοτηλεοπτικό «διάγγελμα» του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμωνα Κεδίκογλου. Πρόκειται για το δημοσιογράφο που έχει περάσει και εκείνος, ωφελημένος τα μέγιστα, από την ΕΡΤ. Το περιεχόμενο των όσων είπε ήταν γεμάτο από αναλήθειες, από ανακρίβειες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους, με πολλούς από τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Ισχύουν στο ακέραιο οι δηλώσεις που έχω ήδη κάνει για το θέμα της ΕΡΤ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με τον κ. Σίμωνα Κεδίκογλου όταν το θέμα έρθει και στη Βουλή».


  ΠΟΣΠΕΡΤ: Διανοητικά ανάπηροι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις

  Νωρίτερα πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 το απόγευμα της Τρίτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για διανοητική αναπηρία.

  «Δυστυχώς ή ευτυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι παραπληροφορεί και διαδίδει ψέματα. Μέχρι πριν μισή ώρα που μιλούσαμε με κυβερνητικά στελέχη κανένας δεν ήξερε τίποτα και όλα τα έφτιαχναν κάτω από το τραπέζι. Θέλουν να κλείσουν την ΕΡΤ, θέλουν να κλείσουν ένα υγιές κομμάτι των ΔΕΚΟ. Δεν ξέρουμε τι κάνουν αλλά αυτά είναι σενάρια φαντασίας διανοητικά αναπήρων ανθρώπων, αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν τον πολιτισμό και την ενημέρωση. Είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα η ύπαρξη της Δημόσιας Τηλεόρασης. Δεν μπορεί εν μια νυκτί να την κλείνουν, να την ανοίγουν, δεν ξέρουν, δεν γνωρίζουν, δεν ρωτούν, δεν μαθαίνουν», είπε ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

  Η ΠΟΕΣΥ ανακοίνωσε για την Τρίτη εξάωρη στάση εργασίας σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, από τις 7 μ.μ. ως τη 1 π.μ. μετά τα μεσάνυχτα.

  Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων ήδη από το άκουσμα της πρόθεσης της κυβέρνησης να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Από το απόγευμα της Τρίτης υπήρξε μπαράζ ανακοινώσεων.

  ΣΥΡΙΖΑ: «Θα σταθούμε απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης»

  Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση σχετικά με το μέλλον της ΕΡΤ εκφράζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας: «Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απατήσεις της ελληνικής κοινωνίας».

  Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι τα σενάρια που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ «αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης» και προσθέτει πως «για την κυβέρνηση, η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.

  Η ΕΡΤ, όμως, δεν ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά στον ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.


  Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ανέφερε:
  «Η ΕΡΤ πρέπει να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με ριζικές αλλαγές στη δομή της και αξιολόγηση του προσωπικού της. Ζητούμε, συνεπώς, να παρουσιαστεί και να εφαρμοστεί το ταχύτερο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στους πολίτες που καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο έτσι μπορεί να μειωθεί. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά, απροετοίμαστα, με άμεση διακοπή της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απόλυση όλου του προσωπικού της, χωρίς καμία αξιολόγηση, επειδή οι 2.000 θέσεις δεν έγινε εφικτό να βρεθούν εγκαίρως, με σοβαρές διαδικασίες, στη δημόσια διοίκηση. Κινήσεις επί δικαίων και αδίκων δεν αποδίδουν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

  Σε ό,τι αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σημειώνεται ότι «μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα» και προστίθεται: «Μείζονος σημασίας θέματα πρέπει έγκαιρα να συζητούνται και να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων».
  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους, τη διαγωνία του κόμματος για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, είχε κάνει γνωστή ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ίδιο τον κ. Σαμαρά, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, στη διάρκεια της οποίας δεν συζήτησαν το θέμα στην ουσία του.

  Το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για το ότι δεν επιτεύχθηκε η μείωση του προσωπικού στο δημόσιο κατά 2.000 άτομα, διότι δεν εφάρμοσε το πλαίσιο ενεργειών για τη δημόσια διοίκηση και το οποίο είχε συμφωνηθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

  ΔΗΜΑΡ: Δημιούργημα άλλων δεκαετιών τα προβλήματα της ΕΡΤ
  Το θέμα του ενδεχόμενου κλεισίματος της ΕΡΤ απασχόλησε την σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε αμέσως μετά, αναφέρεται ότι «δεν νοείται σύγχρονη χώρα και δη ευρωπαϊκή η οποία -έστω και για μία ώρα- να μη διαθέτει Δημόσια Τηλεόραση. Η Δημοκρατική Αριστερά διαφωνεί ριζικά και είναι αντίθετη με την αναστολή τής λειτουργίας της ΕΡΤ και επαναλειτουργίας της μετά από "κάποιο" χρονικό διάστημα».
  Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη: «Τα γνωστά προβλήματα της ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν δεκαετίες τώρα και δεν έχουν καμία σχέση με το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρας. Η ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ υποδηλώνει με τον χειρότερο τρόπο τη μετάθεση, αλλά και την επικρότηση τελικώς της αδυναμίας και των αντιστάσεων που συνεχίζουν να υπάρχουν απέναντι στις μεταρρυθμίσεις».

  Προστίθεται, ωστόσο, στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ πως χρειάζονται: «Εξορθολογισμός, ο οποίος όμως δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο. Το ίδιο αναγκαία είναι και η ριζική αποκοπή της Δημόσιας Τηλεόρασης από τις εκάστοτε κυβερνητικές επιθυμίες και σκοπιμότητες, τα ποικίλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, καθώς και από τις πελατειακές σχέσεις παντός τύπου». Προτείνει, δε, για τον εξορθολογισμό και την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, την άμεση συγκρότηση επιτροπής κοινής αποδοχής από εμπειρογνώμονες και πρόσωπα κύρους με στόχο εντός τριών μηνών να υποβάλει στο κοινοβούλιο επιχειρησιακό σχέδιο για μια σύγχρονη Δημόσια Τηλεόραση. Και καταλήγει: «Στο ενδιάμεσο διάστημα η ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να λειτουργεί».


  Τέρενς Κουίκ: «Πρώτος πυλώνας της ενημέρωσης η ΕΡΤ»
  «Ό,τι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ επί Ηλία Μόσιαλου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού» δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για θέματα ΜΜΕ των ΑνΕΛ, Τέρενς Κουίκ, και πρόσθεσε: «Για τον εξορθολογισμό δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, διότι είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκαν κομματικοί στρατοί μέσα στην ΕΡΤ Α.Ε. Η εμπειρία μου - πχ- στη δεκαετία του 80, είναι δεδομένη. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα διαλύσουν τα πάντα για να φτιάξουν ένα μικρομαγαζάκι στα μνημονιακά μέτρα και ούτε μπορούν να το χρεωθούν όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που πραγματικά πιστεύουν στο αγαθό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της αντικειμενικής ενημέρωσης και της ποιοτικής ψυχαγωγίας. Επιπλέον, μου φαντάζει αδιανόητο το σχέδιο να καταργήσουν τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που είναι το τελευταίο κάστρο στο να διατηρηθούν ζωντανές οι πάσης φύσεως δραστηριότητες, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα σε όλη την χώρα, δηλαδή η φωνή της Ελλάδας. Δεν μπορώ, επίσης, να απέχω από τη βεβαιότητα που διακατέχει την πλειοψηφία των πολιτών, ότι τα ρολά στην ΕΡΤ και η μετέπειτα συρρίκνωσή της, είναι μποναμάς στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία φυσικά δεν αρνούμαι, αλλά σε ένα πεδίο υγιούς και ίσου ανταγωνισμού.Όπως διαβλέπω με βεβαιότητα, ότι κομμάτια της ΕΡΤ Α.Ε. βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.
  Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις είναι ο πρώτος πυλώνας, κυρίως της ενημέρωσης».

  ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να ορθώσουν το ανάστημά τους
  «Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση αυτό το τερατούργημα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού» σημειώνει το ΚΚΕ στη δική του ανακοίνωση, και εκφράζει την «αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους».

  Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΣΥ, μιλώντας για «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»:
  Με ΠΝΠ που αναμένεται να υπογραφεί από στιγμή σε στιγμή από τον αρμόδιο Υπουργό Τύπου και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής, η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε έναν Δημόσιο Οργανισμό, που απασχολεί 2.700 εργαζομένους. Η εύκολη λύση της Θυσίας της ΕΡΤ, στο ρόλο της Ιφιγένειας για να προχωρήσουν τα μνημόνια. Οι τροϊκανοί απαιτούν μέχρι τέλος Ιουνίου 2000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση προκειμένου να φανεί συνεπής απέναντι στους ξένους επιτηρητές είναι διαθέσιμη να θυσιάσει την Δημόσια ραδιοτηλεόραση. Κάποιοι ακόμη και την τελευταία στιγμή κρύβονται.Γιατί σιωπά ηχηρά ο αρμόδιος υπουργός Τύπου, ο οποίος προσφάτως στην ΕΡΤ δήλωσε πως βαρέθηκε να διαψεύδει τα περί λουκέτου; Εμείς τους προειδοποιούμε:Εμείς δεν αιφνιδιαστήκαμε, γι’ αυτό στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που λένε όχι στην δρομολογημένη συρρίκνωση της ΕΡΤ, όπως αυτή προωθείται το τελευταίο διάστημα.
  «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ» - ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  [Only registered and activated users can see links. ]
  Member SatDreamGr Projects.
  ....................................
  Orbital Position = 5W - 3E - 9E - 13E - 19E.
  ....................................
  Satellite Receivers = Edision OS Mio 4K -- Edision OS Nino+ -- Edision OS Mini -- Edision OS Mega -- Medi@link IXUSS ZERO -- Dm 7020HD -- Vu+ Solo 2 -- Octagon SF4008 Triple 4K.
  ....................................
  Module = CI+ Fransat.
  ....................................
  Tuner Card = TBS5925.
  ....................................
  Images = SatDreamGr.

 2. #2
  suzakias's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Age
  49
  Posts
  1,089
  Total Downloaded
  0
  Rep Power
  282

  Απ: Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ

  Λουκετο............... τελος.
  http://www.satdreamgr.com/forum/signaturepics/sigpic123_3.gif

 3. #3

  jogatore's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Δανεια του νοτου - Merkeland
  Age
  73
  Posts
  4,353
  Total Downloaded
  0
  Rep Power
  3051

  Απ: Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ

  Και ολα τα υπολοιπα ΜΜΕ κανουν την παπια.... κανενας δεν εχει ενημερωτικη εκπομπη με το προσχημα της συμπαραστασης.......Αβανταδοροι ολοι τους
  ΟΧΙ στο Ναι των υποταγμενων, ΝΑΙ στο Οχι των γενναιων.

  ΟΧΙ στα Γερμανικα και Ολλανδικα προιοντα

 4. #4

  pontios76's Avatar
  Join Date
  Feb 2011
  Posts
  191
  Total Downloaded
  0
  Rep Power
  1232

  Απ: Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ

  Μπορεί κάποιος να μου πεί σε ποιά άλλη περίπτωση κλεισίματος οργανισμού και απόλυσης προσωπικού, αφιέρωσαν 6 συνεχείς ώρες τηλεοπτικού προγράμματος?????????

 5. #5
  dmtrpapa's Avatar
  Join Date
  Jul 2011
  Posts
  474
  Total Downloaded
  12.0 KB
  Rep Power
  128

  Απ: Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ

  εκαθαριση ετσι κι`αλλιως επρεπε να εχει γινει εδω και πολυ καιρο.
  τωρα εγινε..αποτομα και...switchoff..
  προσωπικα δεν μου αρεσε ο τροπος που εγινε και εκει ειναι πιστευω το προβλημα.βεβαια ολα αυτα καπου αποσκοπουν(προφανως).
  απο την αλλη-εαν ειναι αληθινα τα στοιχεια περι μισθων των υπαλληλων της(αρκετοι απο αυτους εαν οχι ολοι)-
  μιλαμε και εδω για πολυ μεγαλο φαγοποτι,σε μια εποχη που ο μεσος μισθος εχει φτασει τα 400-600 ευρω..

  [Only registered and activated users can see links. ]

 6. #6
  suzakias's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Age
  49
  Posts
  1,089
  Total Downloaded
  0
  Rep Power
  282

  Απ: Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ

  Quote Originally Posted by dmtrpapa View Post
  [Only registered and activated users can see links. ]
  Να πανε στα σπιτια τους ολοι............. για 3000 ατομα υποφερουν 8.000.000!!!!!! με τσαμπουκα στους λογαριασμους της Δ.Ε.Η.......... λες και βλεπαμε κατι καλο σε αυτα τα καναλια. Λοιπον βαλτε το καλα στο κεφαλι σας, θα πεσει κουρεμα στον δημοσιο τομεα, τελεια και παυλα.
  http://www.satdreamgr.com/forum/signaturepics/sigpic123_3.gif

 7. #7

  sat gr's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  16,140
  Total Downloaded
  710.2 KB
  Rep Power
  644529

  Απ: Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ

  live εδώ

  [Only registered and activated users can see links. ]

 8. #8

  athoik's Avatar
  Join Date
  Sep 2012
  Location
  Earth
  Posts
  10,282
  Total Downloaded
  0
  Rep Power
  1882155

  Απ: Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ


 9. #9
  stylo's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  116
  Total Downloaded
  0
  Rep Power
  35

  Απ: Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ

  Quote Originally Posted by suzakias View Post
  Να πανε στα σπιτια τους ολοι............. για 3000 ατομα υποφερουν 8.000.000!!!!!! με τσαμπουκα στους λογαριασμους της Δ.Ε.Η.......... λες και βλεπαμε κατι καλο σε αυτα τα καναλια. Λοιπον βαλτε το καλα στο κεφαλι σας, θα πεσει κουρεμα στον δημοσιο τομεα, τελεια και παυλα.
  " Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου". Μπρεχτ Μπερτολντ

 10. #10
  suzakias's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Age
  49
  Posts
  1,089
  Total Downloaded
  0
  Rep Power
  282

  Απ: Αντιδράσεις για το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ

  SDG
  Quote Originally Posted by stylo View Post
  " Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ο Χίτλερ φυλάκιζε ομοφυλόφιλους δεν αντέδρασα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου". Μπρεχτ Μπερτολντ
  3000 και ολοι Στην Ελλαδα πενθουν........ αχαχαχαχαχαχαχαχαχ ρε ουστ απο εδω. Οταν σας ελεγαν ελατε να ψηφισετε........ ολοι με την φραπα στο χερι και στης παραλιες ετσι!!!!!!!!!!!!!!! τωρα ειναι αργα για ολους. Ας ερθουν να με συλλαβουν και θα δεις αντιστασει. Αλλα εδω τα πραματα δειχνουν οτι στον δημοσιο τομεα τα χρηματα ηταν για γερα γλεντια οταν κοσμος πεινα στην σημερινη μερα. Και μου μιλας για αντιστασει?????????????? ΠΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙ!!!!!!!!! εγω δεν βλεπω καμια, εσυ??????
  http://www.satdreamgr.com/forum/signaturepics/sigpic123_3.gif

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •