Results 1 to 2 of 2

Thread: Μακελειό με 35 νεκρούς σε αεροδρόμιο στη Μόσχα (vid)

  1. #1

    Μακελειό με 35 νεκρούς σε αεροδρόμιο στη Μόσχα (vid)

    Τριάντα πέντε άτομα σκοτώθηκαν, σε έκρηξη, αποτέλεσμα επίθεσης αυτοκτονίας, που σημειώθηκε σε αεροδρόμιο της Μόσχας, τη Δευτέρα (24/01), ενώ 130 τραυματίστηκαν.



    Photostories


    Στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας, Domodedovo, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η έκρηξη συνέβη στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου.

    Οι αστυνομικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό, σύμφωνα με το Russia Today, καθώς η έκρηξη ήταν επίθεση αυτοκτονίας και πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες στην πόλη, ίσως και σε δύο άλλα αεροδρόμια της Μόσχας, το Βνούκοβο και το Σερεμέτιεβο.

    Οι πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη (ερασιτεχνικό βίντεο)



    First witness video moments after bombing

    Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα περιείχε εφτά κιλά εκρηκτικής ύλης και αναζητούνται από τις αρχές τρεις ύποπτοι.

    Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, για την επίθεση ευθύνονται Τσετσένοι αυτονομιστές.

    Να σημειωθεί ότι το ομοσπονδιακό γραφείο ασφαλείας της Ρωσίας, είχε πληροφορηθεί για την ύπαρξη ενός ''καμικάζι'', αλλά οι έρευνές του, προσανατολίζονταν στην πόλη Zelenograd, βόρεια της Μόσχας.

    Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ, θα συναντηθεί έκτακτα με τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Υπουργό Μεταφορών και τον υπεύθυνο των ερευνών για την έκρηξη, ώστε να επιβληθούν μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια και στους σταθμούς των τρένων.

    Δήλωσε δε, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ ότι ''αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν.''

    Πρόσθεσε πως ''η ασφάλεια θα ενισχυθεί στα μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα και θα εφαρμοστεί καθεστώς ειδικής ασφάλειας στους σταθμούς και τα αεροδρόμια.''

    Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 2 νεκρούς, όπως αναφέρεται και στο επισυναπτόμενο video, αλλά ο αριθμός αυξήθηκε ραγδαία.

    Αμαλία Κουλακιώτη


    πηγη

  2. #2

    Εθνικό πένθος για την πολύνεκρη τραγωδία στη Μόσχα (vids)

    Στους 35 ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Μόσχας, το Domodedovo, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 152. Εξήντα τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και 46 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.






    Σύμφωνα με μερικές αναφορές, υπάρχουν και τρεις ξένοι πολίτες ανάμεσα στα θύματα, μεταξύ των οποίων και ένας Βρετανός υπήκοος, ενώ οι σωροί των θυμάτων παραμένουν στο αεροδρόμιο για τη διεξαγωγή των ερευνών.

    Επίσης, στον κατάλογο των τραυματιών περιλαμβάνεται ένα άτομο από τη Γαλλία, καθώς και ένας Ιταλός, ο Ρομάνο Ροζάρι, ενώ η πρεσβεία της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός Σουζάνα Φιάβολα, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας.
    Η έκρηξη, ήταν προϊόν τρομοκρατικής ενέργειας, επρόκειτο δηλαδή για επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με τους ερευνητές στο αεροδρόμιο.


    Οι πρώτες αναφορές, κάνουν λόγο για έναν άντρα, που έφερε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο χρησιμοποίησε για να πυροδοτήσει τη βόμβα.


    Το διαμελισμένο σώμα του ''καμικάζι'', εντοπίστηκε από τις αρχές στο χώρο του αεροδρομίου, ενώ αστυνομική πηγή ανέφερε ότι πρόκειται για έναν άντρα ''αραβικής εμφάνισης'', ηλικίας 30-35 ετών.




    Zamach bombowy na lotnisku Domodiedowo


    Η έκρηξη, έλαβε χώρα στις 4:32 μ.μ., στην αίθουσα των διεθνών αφίξεων του αερολιμένα.


    Περαιτέρω, σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα περιείχε 5 ως 10 κιλά από την εκρηκτική ύλη TNT, αλλά και μεταλλικά κομμάτια, όπως υποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός τραυματιών και η φύση των τραυμάτων.


    Στο χώρο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, δεν υπήρχαν ανιχνευτές μετάλλου.
    Η αστυνομία της Ρωσίας, εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου και αναζητά τρεις υπόπτους, που κατάφεραν να ξεφύγουν, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες.




    Suicide bomber kills 31 at Russia's biggest airport


    Η αυτόπτης μάρτυρας Elena Bakhtina, η οποία δουλεύει σε μια καφετέρια στο αεροδρόμιο, περιέγραψε την εμπειρία, λέγοντας πως ''μία από τις συναδέλφους μου είναι στην εντατική. Το μέρος που δουλεύουμε είναι σχετικά μακριά από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη και όμως σχεδόν κατέρρευσε το ταβάνι της καφετέριας, οπότε πρέπει να ήταν πολύ δυνατή η έκρηξη.''

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, είχε πληροφορηθεί την ύπαρξη ενός ''καμικάζι'' στην πόλη της Μόσχας, αλλά οι πληροφορίες τους ήταν ελλιπείς.


    Προσανατολίστηκαν δε, οι έρευνες στην πόλη Zelenograd, βόρεια της Μόσχας.
    Να σημειωθεί ακόμα ότι η αστυνομία της Μόσχας, είναι σε επιφυλακή για επόμενες πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες, ίσως στα αεροδρόμια Vnukovo και Sheremetyevo, αλλά και σε σταθμούς του μετρό.


    Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξέφρασε τη συμπάθειά του προς τα θύματα της επίθεσης τονίζοντας ότι ''θρηνούμε τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Domodedovo, οι οργανωτές της επίθεσης θα διωχθούν και τα τιμωρηθούν.''

    Επιπλέον, δήλωσε ότι διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια και τους σταθμούς των τρένων.


    Είχε προηγηθεί έκτακτη συνάντηση του Ρώσου πρόεδρου, με τον Υπουργό Μεταφορών και τον Υπουργό Εσωτερικών, ενώ ο Μεντβέντεφ έκανε λόγο για τη ''διεξαγωγή ερευνών σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.''

    Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα παρασχεθεί η απαιτούμενη βοήθεια σε όλα τα θύματα της επίθεσης.


    Να σημειωθεί ότι τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστης του προέδρου Μεντβέντεφ, εμφανίστηκαν και στο διαδίκτυο, σε ιστοτόπους όπως το Twitter και το Youtube.




    'Dozens dead' in Moscow terror attack



    Αμαλία Κουλακιώτη


    πηγη

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 29-11-12, 20:04
  2. «Η μάχη της Μόσχας»
    By suzakias in forum Αθλητική Ενημέρωση
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-11, 09:43
  3. Λοκομοτίβ Μόσχας-ΑΕΚ 3-1
    By geodon in forum Αθλητική Ενημέρωση
    Replies: 1
    Last Post: 21-10-11, 07:56
  4. Replies: 0
    Last Post: 13-10-11, 02:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •