Τεχνικό βοήθημα με λεπτομερείς πληροφορίες για τις ακριβείς περιοχές κάλυψης της ψηφιακής τηλεόρασης



Η διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης ενδιαφέρει πολύ το σύνολο του τεχνικού κόσμου, έχει γίνει ένα από τα βασικά αντικείμενα εργασίας των συναδέλφων το τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως θα αποτελέσει βασική ενασχόληση για τους ηλεκτρονικούς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα.
Το χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί για το σύνολο της χώρας, όμως η πρόσφατη μελέτη της “ομάδας Κανάτα”, αλλά και η ακόμα πιο πρόσφατη KYA έχουν οριοθετήσει τον τρόπο που θα γίνει η ψηφιακή κάλυψη σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.
Δηλαδή, ακόμα και αν δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα προχωρήσει το αναλογικό switch για κάθε περιοχή, ξέρουμε με απόλυτη ακρίβεια ποιες περιοχές θα καλυφθούν και από ποιο Κέντρο Εκπομπής.
Ξέρουμε επίσης ποιες είναι οι περιοχές που δεν πρόκειται να καλυφθούν από τα 156 Κέντρα Εκπομπής που αποφάσισε η ΚΥΑ και δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αλλά ακόμα και για τα 275 Κέντρα Εκπομπής της “ομάδας Κανάτα” – δηλαδή τα πρόσθετα 119 που δεν θα ενεργοποιηθούν από τους παρόχους.

Δηλαδή σήμερα ξέρουμε ήδη:

Α. Ποιες περιοχές θα πάρουν σήμα και από ποιο Κέντρο Εκπομπής.
Β. Ποιες περιοχές δεν πρόκειται να πάρουν σήμα από τα Κέντρα Εκπομπής που θα ενεργοποιηθούν από τους παρόχους.

Όλα τα στοιχεία που μας δίνουν τις παραπάνω πληροφορίες υπάρχουν στο διαδίκτυο ή στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά είναι διάσπαρτα – δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να τα βρει εύκολα και ακόμα περισσότερο να τα συγκεντρώσει στο σύνολο τους.
Ταυτόχρονα, η ομαδοποίηση των δεδομένων είναι τέτοια που ένας τεχνικός που θα κάνει τον κόπο να ψάξει και να τα βρει, δεν θα μπορέσει να τα δουλέψει εύκολα.