Με το θάνατο “έπαιξαν” δύο λάτρεις της ορειβασίας, που αποφάσισαν να “κατακτήσουν” για πρώτη φορά την κορυφή ενός παγωμένου καταρράκτη στη Νορβηγία.

Ο περί ου ο λόγος καταρράκτης στο Eidfjord, “νεκρώθηκε” λόγω του δριμύτατου χειμώνα στη Νορβηγία, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν είχε σκεφτεί – ή τουλάχιστον τολμήσει – να “σκαρφαλώσει” στον ύψους 198 μέτρων καταρράκτη.


Μέχρι σήμερα όμως, γιατί οι Will Gadd και Christian Pondella, λάτρεις των επικίνδυνων σπορ, αψήφησαν τους κινδύνους και αποφάσισαν να φτάσουν στην κορυφή του.


Ο 40χρονος φωτογράφος από την California, Cristian Pondella, δήλωσε, προφανώς, ενθουσιασμένος για το εγχείρημά τους, πως “είναι εκπληκτικό το συναίσθημα, του να είσαι ο πρώτος άνθρωπος, που επιχειρεί κάτι τέτοιο. Η θερμοκρασία έφτανε έως και τους -10 βαθμούς όσο πιο ψηλά βρισκόμασταν. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, όμως τις αντιμετωπίζαμε”.


Ο καταρράκτης ήταν εκπληκτικής ομορφιάς... γι' αυτό άλλωστε, τον περισσότερο χρόνο μου, τον πέρασα τραβώντας φωτογραφίες. Μόλις φτάσαμε στην κορυφή, νιώσαμε ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του κόσμου”, τόνισε ο ίδιος.

Σοφία Κατσαρέλη


πηγη