Η διάσημη τενίστρια θα γίνει πρώτη σημαιοφόρος της Ρωσίας, κατά την επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου την Παρασκευή.

Να σημειωθεί πως από το 1952, όταν η Σοβιετική Ένωση ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η τιμή του πρώτου σημαιοφόρου δινόταν πάντα σε διάσημους άνδρες αθλητές, όπως ο αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης, Αλεξάντερ Καρέλιν και ο κολυμβητής Αλεξάντερ Ποπόφ.

"Είναι τιμή για εμένα και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη καθώς θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην καριέρα μου", είπε η τενίστρια χαρακτηριστικά. "Όταν έλαβα το μήνυμα, ήμουν στο Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι και χρειάστηκε να το διαβάσω πέντε συνεχόμενες φορές μέχρι να το πιστέψω. Ήταν παιδικό μου όνειρο και απωθημένο".

Να θυμίσουμε όμως και το γεγονός ότι η 25χρονη Μαρία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το 2004 στην Αθήνα δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ενώ το 2008 στο Πεκίνο είχε πάθει ένα σοβαρό τραυματισμό στον ώμο, ο οποίος δεν της επέτρεπε να λάβει μέρος.ΠΗΓΗ: radar.gr, [Only registered and activated users can see links. ]