Ως τη σημαντικότερη κυκλοφορία στην ιστορία του προιόντος, η Microsoft δια του προέδρου της Steve Ballmer παρουσίασε σήμερα την επόμενη έκδοση του Office, της γνωστής σουίτας εφαρμογών που περιλαμβάνει τα δημοφιλή Word, Excel, PowerPoint και Outlook.

Το νέο Office 2013 επικεντρώνεται στο cloud ενώ περιλαμβάνει αρκετά social χαρακτηριστικά σε συνεργασία με υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναμενόταν, το περιβάλλον των εφαρμογών του Office έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση με την αφή σύμφωνα με τη νέα πολιτική της Microsoft και το νέο γραφικό περιβάλλον Metro των Windows 8.

Σχετικά με την ενσωμάτωση cloud στο Office, η Microsoft χρησιμοποιεί το Skydrive ως δυνατότητα αποθήκευσης των εγγράφων σας και τη φόρτωση τους από οποιοδήποτε σύστημα βάζοντας απλά το Live ID λογαριασμό σας στον οποίο αποθηκεύονται όχι μόνο οι ρυθμίσεις σας, αλλά ακόμη και τα templates σας. H υποστήριξη cloud δεν περιορίζεται σε υπηρεσίες της Microsoft όπως το Bing ή το Skype οι οποίες έχουν σημαντική παρουσία στη σουίτα, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες όπως το Flickr και τη μηχανή αναζήτησης της Google. Σημαντική αναβάθμιση θα δεχτούν και τα Office Web Apps τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω του Skydrive και του SharePoint δίνοντας την δυνατότητα επεξεργασίας των εγγράφων σας μέσα από το Web.

Με ένα καθαρό και πιο άνετο περιβάλλον, το Office 2013 φέρνει σημαντικές αλλαγές στις επι μέρους εφαρμογές του όπως την υποστήριξη εμφάνισης και επεξεργασίας PDF αρχείων στο Word 2013, τo Flash Fill του νέου Excel για εύκολη ανασύνταξη και reformat των δεδομένων σας με τελικό αποτέλεσμα την αυτόματη συμπλήρωση κελιών και πολλά άλλα.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική με τα Windows 8, η Microsoft κυκλοφορεί σήμερα την έκδοση Preview η οποία σηματοδοτεί το πέρασμα στο τελικό δοκιμαστικό στάδιο και την οποία μπορείτε να κατεβάσετε απολύτως δωρεάν και να την εγκαταστήσετε είτε στα Windows 7 είτε σε κάποια από τις δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 8. Το Office 2013 δε θα μπορεί να εγκατασταθεί σε συστήματα που τρέχουν την έκδοση Windows XP και Windows Vista.

Download: [Only registered and activated users can see links. ]