Conn-X TV SAT: Ξεκινάει με ανταγωνιστικά πακέτα υπηρεσιών...

Υψηλής ευκρίνειας, με γκάμα περιεχομένου και δελεαστικές τιμές

Μπορεί οι ταινίες και τα video games να διεκδικούν μεγάλο μερίδιο από τον χρόνο χρήσης των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας, όμως το τηλεοπτικό πρόγραμμα - κάθε είδους - συνεχίζει να έχει το μεγαλύτερο. Και η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα έχει καλύψει επιτυχώς πολλά από τα κενά που χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα της κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης. Στο πλαίσιο αυτό η **** είχε κατά βάση απολαύσει καθεστώς... μοναδικότητας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών, καθώς δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για να διαχειριστούν μόνοι τους δορυφορικό πρόγραμμα με ειδικές συσκευές. Aπό κάθε άποψη, λοιπόν, ευπρόσδεκτος ο ανταγωνισμός που θα φέρει τον επόμενο καιρό η είσοδος του Conn-X TV SAT στην αγορά. Πότε; Πολύ σύντομα!
Η υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης Conn-X TV του ΟΤΕ θα ξεκινήσει την εμπορική της λειτουργία σε δύο φάσεις: μία στις αρχές Φεβρουαρίου και μία στα μέσα του ίδιου μήνα. Στην πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει το πακέτο με τον "απλό" δέκτη/αποκωδικοποιητή (ΟΤΕ Ν8750Η) και στη δεύτερη αυτό με τον ικανότερο (ΟΤΕ N9760B), ο οποίος προσφέρει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες διαχείρισης του τηλεοπτικού προγράμματος.

Πακέτα υπηρεσιών
Η πρώτη πρόταση, η Conn-X TV SAT με τον "απλό" δέκτη/αποκωδικοποιητή, θα έχει μηνιαίο κόστος που ανέρχεται στα €16.90 (συν το κόστος των €189 του δέκτη) για παραμονή 12 μηνών στην υπηρεσία. Ο καταναλωτής που θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας 24 μηνών θα καταβάλλει €15.90 μηνιαίως και θα λαμβάνει τον δέκτη δωρεάν. H δεύτερη πρόταση, η Conn-X TV SAT + Explore θα προσφέρεται αντί €36.80 το μήνα, περιλαμβάνοντας ωστόσο σύνδεση στο Internet και τον ικανότερο δέκτη δωρεάν. Οι προπαραγγελίες και για τα δύο πακέτα ξεκινούν από τις 15 Ιανουαρίου, αρχικά μέσα από την τηλεφωνική υπηρεσία 13888 του ΟΤΕ.
Και... τί θα παρακολουθούμε με τη νέα υπηρεσία;
Το δεύτερο πακέτο που προτείνει ο ΟΤΕ με το Conn-X TV SAT + Explore χαρακτηρίζεται, βεβαίως, από περισσότερες δυνατότητες. Ο ικανότερος δέκτης φέρει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1TB, οπότε παρέχει τη λειτουργία εγγραφής που ο απλός δεν μπορεί να προσφέρει. Το Explore προσφέρει επίσης πρόσβαση στο FilmExpress, την ψηφιακή βιντεοθήκη της υπηρεσίας, καθώς και δωρεάν τηλεοπτικό υλικό διάρκειας συγκεκριμένων ωρών. Οι συνδρομητές του συγκεκριμένου πακέτου μπορούν να νοικιάσουν ταινίες πρώτης μετάδοσης στο Film Express, αλλά και να αξιοποιήσουν την απεριόριστη πρόσβαση που δικαιούνται στη συλλογή του Film Club. Ο on-demand χαρακτήρας της ψηφιακής υπηρεσίας, άλλωστε, προσφέρει κι άλλες ευκολίες, όπως π.χ. τη διακοπή του προγράμματος και συνέχειά του κατά βούληση από το χρήστη. Σημαντική, άλλωστε, είναι η δυνατότητα σύνδεσης όλων των τηλεοράσεων του σπιτιού στον ένα αυτό δέκτη, ώστε το πρόγραμμα να είναι διαθέσιμο σε κάθε δωμάτιο.
Η γκάμα των τηλεοπτικών σταθμών που θα έχει στη διάθεσή του ο συνδρομητής του Conn-X TV SAT είναι μεγάλη. Τα κανάλια συμβατικής ευκρίνειας είναι από την πρώτη ημέρα περίπου 50: Sport1, Sport2, Sport3, Eurosport, Eurosport 2, Extreme Sports Channel, ESPN Classic, ESPN America, Universal Channel, FoxLife, FX!, FoxCrime, AXN, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery ID, Discovery World, Discovery Travel & Living, National Geographic Wild, National Geographic Music, Disney Channel, Kids&Co, Baby TV, Euronews, DWTV, France 24 Eng, France 24 Fra, Al Jazeera International, Al Jazeera Arabic, Russia Today, Bloomberg, Style TV, Zone Reality, Fashion TV, World Fashion TV, MTV, MTV Music, C Music TV, Blue Hustler, Hustler TV και Dorcel TV.
Στα παραπάνω προστίθενται βεβαίως πολλά από τα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια που έχουν κάνει την ψηφιακή μετάβαση και σε δορυφορικό (ET1, NET, ET3, ALTER, SKAI, SINE+, PRISMA+, SPOR+ και ERT World). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχουν τα 7 κανάλια υψηλής ευκρίνειας που θα προσφέρονται από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Conn-X TV SAT: πρόκειται για τα Sport1 HD, Eurosport HD, Discovery HD Showcase, National Geographic HD, National Geographic Wild HD, AXN HD και ΣΚΑΙ HD. Σε αυτά θα προστεθούν και νέα στο μέλλον, καθώς ο ΟΤΕ θα συνάπτει περισσότερες συμφωνίες με πάροχους περιεχομένου από το εξωτερικό. Περισσότερες λεπτομέρειες για την νέα υπηρεσία - και πιθανώς τις εντυπώσεις μας από τη χρήση της - θα έχουμε όσο πλησιάζουμε περισσότερο στην έναρξη της εμπορικής της λειτουργίας. Μείνετε συντονισμένοι!

www.athinorama.gr