Από την Παρασκευή 14/1/2011 ξεκινά η εκπομπή και του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡT από το Κέντρο εκπομπής Φιλίππειου Θεσσαλονίκης, με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και του καναλιού της Βουλής καθώς και τα ραδιοφωνικά προγράμματα ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣπορ και Κόσμος. Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από τον δίαυλο 23 (συχνότητα 490 MHz). Λόγω της έναρξης της ψηφιακής μετάδοσης, η αναλογική μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ από το Κέντρο Εκπομπής Φιλίππειου, στους διαύλους 49 (ΕΤ-1), 23 (ΕΤ-3) και 39 (ΝΕΤ) θα διακοπεί κατά την ίδια ημερομηνία οριστικά, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Για τη λήψη των νέων ψηφιακών προγραμμάτων της ΕΡΤ, οι τηλεθεατές που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Φιλίππειου θα πρέπει, από την Παρασκευή 14/1/2011, να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες ή τις τηλεοράσεις τους που διαθέτουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη προσθέτοντας τον δίαυλο 23 (490 MHz).

Λόγω της έναρξης της εκπομπής από το Φιλίππειο και της κείμενης νομοθεσίας, το δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και Βουλή) αλλάζει συχνότητα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη κατά την ίδια ημερομηνία (14/01/2011) και μεταφέρεται από τον δίαυλο 26 στον δίαυλο 23 (συχνότητα 490 MHz).

Για τη συνέχιση της λήψης του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου οι τηλεθεατές που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη θα πρέπει, από την Παρασκευή 14/1/2011, να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες ή τις τηλεοράσεις τους που διαθέτουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη προσθέτοντας τον δίαυλο 23 (490 MHz).

Επισημαίνεται ότι η ψηφιακή μετάδοση των προγραμμάτων σινέ+, σπορ+, πρίσμα+ και ΡΙΚSat από τα Κέντρα Εκπομπής Χορτιάτη και Φιλίππειου θα συνεχιστεί κανονικά από το δίαυλο 56, χωρίς καμία αλλαγή.

(ΠΗΓΗ: ΕΡΤ.gr)