Results 1 to 4 of 4

Thread: Γκρέμισε τις μπάρες στα διόδια της Πελασγίας ο Γκλέτσος

 1. #1

  Γκρέμισε τις μπάρες στα διόδια της Πελασγίας ο Γκλέτσος

  Τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας γκρέμισε επιστρατεύοντας μηχανήματα του Δήμου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας, να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν διόδια.  Μάλιστα, ανέβηκε και ο ίδιος στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου, για να γκρεμίσει τις μπάρες, ενώ αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

  Στην περιοχή βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από την Φθιώτιδα και τη Μαγνησία, ενώ συνεργεία της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια, παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, μόλις απομακρυνθούν τα μηχανήματα του Δήμου.  Σημειώνεται, πως οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας δεν έχουν άλλο δρόμο για να μετακινηθούν εσωτερικά στο δήμο και είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τα διόδια.
  Στους κατοίκους της περιοχής έχουν δοθεί κάρτες ελεύθερης διέλευσης μόνο από τα διόδια της Πελασγίας, αλλά για ένα μικρό διάστημα είχαν ακυρωθεί.
  Τα τελευταία εικοσιτετράωρα όμως και μετά από διαβουλεύσεις, ισχύουν εκ νέου οι συγκεκριμένες άδειες.  Πάντως ο κ. Γκλέτσος ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι “να αποκαταστήσει την απρόσκοπτη και χωρίς κόστος επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου του”, προειδοποιώντας πως εάν χρειαστεί, θα επανέλθει στην περιοχή των διοδίων.

  Η ίδια η Κοινοπραξία σε δήλωση της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει πως οφείλει να πράξει τα δέοντα "για να προστατεύσει τα συμφέροντα της".


  "Η πράξη του Δημάρχου ενέχει μεγάλους κινδύνους για την οδική ασφάλεια", σχολίζε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου".


  Ο κ. Λαμπρόπουλος σημείωσε πως ο παράπλευρος δρόμος, στον οποίο έσπασε τις μπάρες ο κ. Γκλέτσος ήταν κλειστός με εντολή του Δημοσίου, επειδή υπήρχε θέμα οδικής ασφάλειας.


  Υπενθυμίζεται, πως μία ημέρα πριν, για πέντε ώρες το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων σήκωσε τις μπάρες κατά μήκος των εθνικών οδών, αντιδρώντας στην υποχρέωση των οδηγών να καταβάλλουν το αντίτιμο στους σταθμούς των διοδίων.

  Ήδη πάντως, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έχει δώσει την έγκρισή της στις κοινοπραξίες, που διαχειρίζονται τους μεγάλους εθνικούς οδικούς άξονες, να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες των οχημάτων που διερχονται χωρίς να πληρώσουν, αξιώνοντας εν συνεχεία δικαστικά την καταβολή του αντιτίμου, μέσω έκδοσης διαταγής πληρωμής.


  Μέχρι στιγμής, μόνο μία από τις κοινοπραξίες έχει κάνει χρήση των στοιχείων, ενώ οργανωμένοι πολίτες που αντιτίθενται στην υποχρέωση πληρωμής των διοδίων και νομικοί, αμφισβητούν τη νομιμότητα της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής.


  πηγη

 2. #2

  Σε δίκη ο Γκλέτσος για τα διόδια

  Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Λαμίας και σε τακτική δικάσιμο θα δικαστεί ο δήμαρχος της Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, για το άνοιγμα του παραδρόμου στην εθνική οδό. Ο Απόστολος Γκλέτσος διέφυγε το αυτόφωρο λόγω της ειδικής δωσιδικίας που ακολουθείται στην περίπτωση των δημάρχων οι οποίοι παραπέμπονται για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.  Ήδη, από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας κ. Θεολογίτη διατάχθηκε η ολοκλήρωση της δικογραφίας για τη σημερινή επιχείρηση του δημάρχου της Στυλίδας να ανοίξει παραδρόμους στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας.

  Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από την ώρα που αποχώρησαν τα μηχανήματα του δήμου της Στυλίδας και ο Απόστολος Γκλέτσος από το συγκεκριμένο σημείο, συνεργεία της εταιρίας στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της εθνικής οδού από τις Ράχες μέχρι το Κλειδί Ημαθίας έβαλαν πάλι τα προστατευτικά στηθαία και απέκλεισαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση στην εθνική οδό οι αγροτικοί δρόμοι.

  Την ίδια στιγμή, η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια δεν δέχεται τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν στους κατοίκους της Πελασγίας και πλέον οι διερχόμενοι από την Πελασγία πληρώνουν κανονικά 2,6 ευρώ για κάθε διέλευσή τους.

  Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος έχει καλέσει ήδη όλους τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση, την Τρίτη (11/1) στις 8 το πρωί, λίγο πριν από τα διόδια της Πελασγίας "για την οριστική λύση στο πρόβλημα διέλευσης των οχημάτων από τα διόδια", όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο κείμενο της ανακοίνωσης.

  Το απόγευμα της Δευτέρας (10/1), ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας κ. Κυριαζόπουλος εξέδωσε απόφαση με την οποία, με την πρόφαση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για έργα συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο, επιβάλλει τμηματικό τοπικό αποκλεισμό στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) στο τμήμα της εθνικής οδού από τις Ράχες έως τα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, αλλά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση εφαρμόζεται άμεσα.

  Παράλληλα με την κίνηση του Απόστολου Γκλέτσου να συγκεντρώσει τους κατοίκους της περιοχής για να ανοίξει και πάλι τους παραδρόμους και να τους κρατήσει ανοικτούς, η αστυνομία ήδη έχει προετοιμαστεί να μεταφέρει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Βόλο, τη Λαμία αλλά και άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο να ανοίξουν εκ νέου οι παράδρομοι.


  πηγη

 3. #3

  Μετά τη λαϊκή οργή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για διόδια

  Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις για τα διόδια, ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, ενημέρωσε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του Κοινοβουλίου, διευκρινίζοντας ότι οι συμβάσεις παραχώρησης για μείωση των τιμών των διοδίων είναι υπό διαπραγμάτευση.

  Ειδικότερα, το Υπουργείο Υποδομών δίνει ιδιαίτερο βάρος στις διαπραγματεύσεις με τις 19 κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε βασικών εθνικών αξόνων, καθώς και τις 26 τράπεζες που δανειοδοτούν τους ιδιώτες και το Δημόσιο, προκειμένου να βρεθεί λύση στο οξύ κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα αυξημένα διόδια των εθνικών δρόμων. "Υπερασπιζόμαστε τα έργα, το δημόσιο συμφέρον και τον πολίτη και σε καμία περίπτωση, λόγω επίκλησης της κρίσης, δεν θα δεχθούμε εκβιασμούς από κανέναν", τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, υπογραμμίζοντας ότι οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης θα έλθουν περί το τέλος Μαρτίου για κύρωση από τη Βουλή.


  Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η λύση στις αδικίες, που πράγματι υπάρχουν, ειδικά για τις παρακείμενες περιοχές των τοπικών σταθμών, αλλά και για την επίτευξη μιας σωστής πολιτικής πληρωμής βάσει των χιλιομέτρων που διανύει ένας οδηγός, αλλά και μίας εκπτωτικής πολιτικής για τις συχνές διελεύσεις, θα είναι το ηλεκτρονικό διόδιο.

  Επιπλέον, ο υφυπουργός, με αφορμή τα γεγονότα με πρωταγωνιστή το δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο, επανέλαβε ότι θα παραταθούν οι κάρτες διέλευσης που έχουν δοθεί στους κατοίκους γύρω από τους σταθμούς Αγ. Τριάδας και Πελασγίας, έως ότου ολοκληρωθούν οι παράπλευροι δρόμοι που είναι υποχρέωση του Δημοσίου και όχι των παραχωρησιούχων.


  Ο υφυπουργός σημείωσε ότι τα περί των αυξήσεων των διοδίων, στην αρχή κάθε έτους και με την ολοκλήρωση κάποιων τμημάτων των έργων, προβλέπονται από τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης που καταρτίστηκαν και ψηφίστηκαν από τη Βουλή το 2007.
  Ο κ. Μαγκριώτης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αδυναμίες των συμβάσεων, οι οποίες υπερψηφίστηκαν και από το ΠΑΣΟΚ αλλά με επιφυλάξεις, αναφέροντας τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια για τις απαλλοτριώσεις, καθώς και τη μετακίνηση των εναερίων δικτύων που καθυστερούν την πρόοδο των έργων.


  ''Προσπαθούμε να βρούμε λύση για το θέμα των τιμών των διοδίων με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του Δημοσίου'', είπε ο κ. Μαγκριώτης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το Δημόσιο θα αρχίσει να εισπράττει, δηλαδή να αποδίδουν τα διόδια από το Σεπτέμβριο του 2012.


  Ειδικά για τις τρεις οδούς "Αιγαίον", "Νέα Οδός" και "Ολυμπία Οδός" ο υφυπουργός είπε ότι είναι τρεις συμβάσεις που δεν έχουν εγγύηση του Δημοσίου για τα τριάντα χρόνια παραχώρησης, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν πάρει όλα τα ρίσκα οι ιδιώτες παραχωρησιούχοι.


  Αντιδράσεις υπήρξαν από όλους τους πολιτικούς χώρους για τις συμβάσεις, με την Λιάνα Κανέλλη, εκ μέρους του ΚΚΕ, να τις χαρακτηρίζει ''συμβάσεις δουλείας'' και τη βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή να αντιλαμβάνεται τη λαϊκή αντίδραση ως ''μήνυμα αφύπνισης και οργής.''

  Ως νόμιμο αίτημα διάσωσης της αξιοπρέπειας της ελληνικής πολιτείας, χαρακτήρισε τις λαϊκές αντιδράσεις ο Θεόδωρος Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Γιώργος Αποστολάκης από τον ΛΑΟΣ επισήμανε την ανυπαρξία εναλλακτικών παράπλευρων δικτύων που συνιστούν υποχρέωση, για να μην είναι η επιβολή διοδίων καταναγκαστική.


  πηγη

 4. #4
  Mixail's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Home sweet home
  Posts
  48
  Rep Power
  0

  Απ: Γκρέμισε τις μπάρες στα διόδια της Πελασγίας ο Γκλέτσος

  Χμμμμ........πολύ λαϊκίστικο μου ακούγεται!!!!!!!!
  Και μιλώ για την συμπεριφορά και μόνο και όχι για το δίκαιο του αιτήματος.
  Μιχαήλ.....(mixamixa)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •