Έχοντας αλείψει τα κορμιά τους με ψεύτικο αίμα, αλλά και με "καρφωμένα" αιχμηρά ραβδιά, δεκάδες ακτιβιστές ξαπλώνουν για ακόμη μια χρονιά στο έδαφος της πόλης του Μεξικού, δείχνοντας την αντίθεσή τους στο έθιμο της ταυρομαχίας. Πιο ζωντανά από όσο φαντάζεστε.
"Τραυματισμένοι" από "banderillas", τα ψεύτικα πολύχρωμα κοντάρια που χρησιμοποιούν οι ταυρομάχοι κατά των άτυχων ζώων, τουλάχιστον διακόσιοι πενήντα ακτιβιστές συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του εθίμου με έναν τρόπο που τράβηξε την προσοχή διεθνώς.


Πιο συγκεκριμένα, μέλη της οργάνωσης [Only registered and activated users can see links. ] διαδήλωσαν ημίγυμνοι και ξαπλωμένοι στο έδαφος κατά την έναρξη της περιόδου των ταυρομαχιών, στηρίζοντας την πρόταση για απαγόρευση του βάναυσου αυτού εθίμου στο Μεξικό από το Δεκέμβριο.


Οι περαστικοί χάζευαν τον εικονικό "θάνατό" των ακτιβιστών, ο οποίος αντικατοπτρίζει τον τρόπο που οι ταύροι σκοτώνονται στην αρένα, αλλά και τον πόνο που νιώθουν τα τελευταία λεπτά της ζωής τους.


Από την πλευρά τους, οι ένθερμοι των ταυρομαχιών υποστηρίζουν πώς οι τελευταίες δεν αποτελούν μόνο μια παλιά παράδοση, αλλά και μία μορφή τέχνης.


Για την ώρα πάντως οι ταυρομαχίες παραμένουν νόμιμες σε οκτώ μέρη του κόσμου: τον Ισημερινό, τη Βενεζουέλα, την Κολομβία, το Περού, την Ισπανία, το Μεξικό την Πορτογαλία αλλά και τη Γαλλία.


ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΧΟΥΛΗ


[Only registered and activated users can see links. ]