Τη Δευτέρα (10/1) ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς οι οποίες θα κρατήσουν ολόκληρη την εβδομάδα ως αντίδραση για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση πάνω στην αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα χειρόφρενο θα σηκώσουν ακινητοποιηθούν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ. Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα μείνουν εκτός λειτουργίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Επίσης, το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν προγραμματιστεί Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων των Εργαζομένων, ώστε να συζητήσουν την κατάσταση που δημιουργείται και να πάρουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που θα τεθεί στις Συνελεύσεις είναι για νέες στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη και 24ωρη απεργία την Πέμπτη. Όλα αυτά βέβαια τελούν υπό την αίρεση των αποφάσεων των δικαστηρίων, στα οποία αναμένεται να προσφύγουν οι διοικήσεις των Οργανισμών.

Την ίδια ώρα αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων έως και 40%, την οποία επιβεβαίωσε επίσημα η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διά στόματος του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ. Βούγιας προανήγγειλε ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσουν για την Αττική δύο τύποι εισιτηρίων. Ένα το οποίο θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα είναι για μια απλή διαδρομή και ένα που θα στοιχίζει 1,40 για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά. Κατά 10 ευρώ, δηλαδή από 35 σε 45 αυξάνονται και οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Ανάλογη τύχη αναμένεται να έχουν και τα εισιτήρια στην πόλη της Θεσσαλονίκης.


πηγη