Κόκε: "Καλή θα ήταν μια αλλαγή"
Στην αποκάλυψη ότι μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στον Άρη δεν θα έλεγε όχι κάτι καινούργιο, προέβη ο Σέρχιο Κόκε.
Ο Ισπανός άσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική ιστοσελίδα "footmercato.net", στάθηκε στην αγάπη που τρέφουν στο πρόσωπό του οι οπαδοί των "κιτρίνων", ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της υπηκοότητάς του και τη Μαρσέιγ.
"Είμαι πέντε χρόνια στον Άρη και όλα πάνε πολύ καλά. Είχα την ευκαιρία να έρθω στην ομάδα για ένα χρόνο, επειδή ένας φίλος που είναι μάνατζερ. Ωστόσο, ένιωσα τόσο καλά εδώ και οι άνθρωποι με αγάπησαν τόσο που υπέγραψα νέο συμβόλαιο για δύο σεζόν και στη στην συνέχεια ένα ακόμη. Δεν ήταν εύκολο να φύγω από την Μαρσέιγ και να πάω σε μια ομάδα λιγότερο σικ, αλλά ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί παντού", δήλωσε αρχικά ο 27χρονος επιθετικός.
Ερωτηθείς για το ελληνικό πρωτάθλημα, είπε: "Υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν μεγάλη δύναμη οικονομικά (τον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου) και διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες με αποτέλεσμα να είναι ψηλά στην βαθμολογία. Στη συνέχεια υπάρχουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που μαζί με εμάς παλεύουν για την 3η θέση. Εμείς όμως συνεχίζουμε στο Europa League και αυτό είναι υπέροχο".
Αναφορικά με το μέλλον του, τόνισε: "Αισθάνομαι καλά εδώ, αν όμως βρω μια πιο μεγάλη ομάδα. Υπήρχαν προτάσεις, αλλά ο Αρης της απέρριψε. Πιστεύω ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να φανταστεί την ομάδα χωρίς εμένα. Οι οπαδοί με αγαπάνε και δεν θα με αφήσουν να φύγω! Δεν θα μπορέσουν να το δεχθούν αν φύγω. Δεν μπορείτε να το φανταστείτε το πόσο πολύ με αγαπάνε οι φίλαθλοι του Άρη. Είναι περίπλοκο να φύγω. Η αλήθεια είναι όμως ότι μετά από πέντε χρόνια θα ήταν καλή μια αλλαγή".
Επίσης, ο Σέρχιο Κόκε, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Είναι φανταστικός ο κόσμος και η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι εξαιρετική. Τα 25.000 άτομα σε ένα γήπεδο αντιστοιχούν σε 55.000 στη Μασσαλία. Είναι κάτι τρελό αυτό που συμβαίνει".
"Θα πρέπει να περιμένουμε για την αίτηση ελληνικής υπηκοότητας, άλλους έξι μήνες, αλλά τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.
"Στη Μαρσέιγ ήταν περίπλοκα τα πράγματα. Ήμουν πάρα πολύ νέος και τα πήγα πολύ χάλια".
Στην ίδια ιστοσελίδα φιλοξενείται συνέντευξη και του Ρικάρντο Φατί, οι δηλώσεις του οποίου κυμάνθηκαν στα μήκη με του Κόκε, όσον αφορά στην ομάδα και τον κόσμο της:
Αρχικά, ο Γάλλος αμυντικός μέσος, δήλωσε: "Ήρθα λίγο στο άγνωστο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν ξέρω πάρα πολύ. Για τη Θεσσαλονίκη δεν ήξερα τίποτα. Αλλά ήρθα σε μια πολύ υγιή ομάδα με πολλούς Ισπανούς. Υπάρχει επίσης ο Μεχντί Ναφτί οποίος είναι Τυνήσιος διεθνής. Για την ώρα, όλα πάνε καλά".
Στη συνέχεια προσέθεσε: "Πρώτα απ 'όλα έψαχνα για μια πρόκληση και να έχω αγώνες. Ο Άρης μου έδωσε τη δυνατότητα του ευρωπαϊκού Κυπέλλου, κι έτσι αυτό είναι ένα καλό πράγμα για μένα. Μου αρέσει να παίζω εδώ. Ακόμη και αν δεν είναι εύκολο κάθε μέρα ανακαλύπτω μια νέα χώρα και προσαρμόζομαι. Θέλω να παίξω περισσότερους αγώνες και να δείξω τις αρετές μου".
Αναφερόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα, είπε: "Ειλικρινά, εξεπλάγην από το επίπεδο αυτού του πρωταθλήματος. Νόμιζα ότι δεν ήταν ένα από τα κορυφαία. Αλλά έπαιξα κόντρα σε ομάδες που εγώ δεν γνωρίζω προσωπικά και ήμουν αρκετά έκπληκτος από την ποιότητα τους. Ειδικά για πολλές ομάδες, υπάρχει ένα πρόσθετο κίνητρο παίζοντας απέναντι στον Άρη Θεσσαλονίκης, γιατί είναι μία ευρωπαϊκή ομάδα. Δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή σε αυτό το πρωτάθλημα και μετά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι ανταγωνιστικοί".
Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται να αποχωρήσει, απάντησε: "Για την ώρα, αισθάνομαι καλά εδώ και έτσι δεν υπάρχει λόγος να σκεφτώ να φύγω. Ήδη προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου και να δώσω τα πάντα. Ξέρω ότι υπάρχουν ομάδες που με παρακολουθούν σε αυτό το πρωτάθλημα. Κάνω το παιχνίδι μου και δεν το σκέφτομαι. Στη συνέχεια, θα δούμε. Δεν ξέρω αν θα πάω στη Γαλλία. Η προτεραιότητά μου θα ήταν να παίξω στο εξωτερικό. Παρά την ηλικία μου μικρά, έκανα πολλά πρωταθλήματα. Είμαι ένας παίκτης που θέλει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις, σε νέα χώρα. Η Τουρκία και η Ισπανία είναι οι χώρες που θα ήθελα να ανακαλύψω".
πηγη