«Για τη διευκόλυνση της ταχείας έγκρισης των μεταβιβάσεων και για να αποσαφηνιστεί το τοπίο», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης, το ΕΣΡ εξέδωσε σήμερα οδηγία για κάθε μεταβίβαση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και κάθε σύσταση νέας εταιρείας.

Σύμφωνα με την οδηγία οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στέλνουν σειρά δικαιολογητικών, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επιβλήθηκε οριστική διακοπή μετάδοσης του τηλεπαιχνιδιού "Night Quiz" στον τηλεοπτικό σταθμό Super B του νομού Αχαΐας.

Δεν εγκρίθηκε η μεταβίβαση μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού 06 TV του νομού Αττικής καθώς δεν ήταν δυνατόν, βάσει των στοιχείων που προσκόμισε το κανάλι, να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος του ΕΣΡ. Συγκεκριμένα ζητήθηκε βεβαίωση από Ορκωτό Λογιστή, ότι η Κυπριακή εταιρεία που διαχειρίζεται το σταθμό, δεν έχει εισοδήματα στην Ελλάδα. Επίσης, δεν εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Largovidiaria, από την εταιρεία PlaneHolmes Ltd, η οποία μέσω της διαδικασίας αυτής, εξαγοράζει το 36,76% της εταιρείας.

Τέλος, έλεγχος για να διαπιστωθεί αν έχουν κάποιο ύποπτο τηλεπαιχνίδι, έγινε σε πολλούς περιφερειακούς σταθμούς των νομών Τρικάλων, Γρεβενών, Ευβοίας, Κερκύρας, Άρτας και Μεσσηνίας. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί και σε άλλους νομούς.mediametadata