Το γύρο του κόσμου έκαναν οι διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου...

με έμφαση στην διακοπή της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη και στην αποδοκιμασία του προέδρου της Δημοκρατίας.Εκτενές είναι το ρεπορτάζ του Reuters, που αναφέρει ότι "Έλληνες που διαμαρτύρονταν κατά των μέτρων λιτότητας εμπόδισαν παρέλαση σε μνήμη της ελληνικής Αντίστασης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,


φωνάζοντας 'προδότες' και αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους αξιωματούχους και τρέποντάς τους σε φυγή".Γίνεται επίσης αναφορά στη δήλωση Παπούλια ότι ο ίδιος "πολέμησε τους Γερμανούς όταν ήταν έφηβος" και ότι όσοι επέλεξαν αυτή τη διαμαρτυρία "πρέπει να ντρέπονται".

Προστίθεται ότι στην Αθήνα οι μαθητές παρέλασαν μπροστά από αξιωματούχους της κυβέρνησης με υψωμένες και σφιγμένες γροθιές και φορώντας μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας.

Επίσης αναφέρεται ότι η μπάντα του δήμου Αθηναίων σταμάτησε να παίζει όταν έφτασε μπροστά από το βάθρο των επισήμων, όπου βρισκόταν η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Το Euronews αναφέρεται στα επεισόδια και στις αποδοκιμασίες πολιτικών προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη ύφεση εδώ και τέσσερις δεκαετίες με την ανεργία να έχει φτάσει σε επίπεδα - ρεκόρ.

Προσθέτει ότι οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και παρατίθεται η φράση ενός διαδηλωτή ότι "λέμε ξανά 'όχι' σε οποιονδήποτε θέλει να έλθει εδώ και να κλέψει την πατρίδα μας, είτε είναι οι Γερμανοί, είτε οποιοσδήποτε άλλος".


http://troktiko-blog.blogspot.com/20...post_2815.html