Results 1 to 3 of 3

Thread: Στο ΠΑΣΟΚ γράφουν "δεν ξαναψηφίζω"

 1. #1

  Στο ΠΑΣΟΚ γράφουν "δεν ξαναψηφίζω"

  Παρέμβαση με την οποία ζητούν ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό από 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τι προτείνουν για έξοδο από τον φαύλο κύκλο της κρίσης. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο


  Μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, πληθαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πουν "ναι" σε οποιοδήποτε πακέτο σκληρών μέτρων έρθει στο άμεσο μέλλον.  Με παρέμβασή τους, 28 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προτείνουν ως λύση "μια εθνική συμφωνία στη βάση ενός εξόδου από την κρίση" και ζητούν από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την ανάληψη πολιτικής προτωβουλίας.


  Το κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι βουλευτές μοιάζει και με έμμεση απάντηση στο κοινό άρθρο της Άννας Διαμαντοπούλου, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιάννη Ραγκούση, με το οποίο υπερασπίζονταν την ακολουθούμενη πολιτική και έβαλλαν κατά των συντεχνιών.


  Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι να ανοίξει ένας κύκλος διαλόγου, που θα οδηγήσει στην ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος της χώρας.


  Οι βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο είναι οι: Ηλίας Θεοδωρίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Όλγα Ρενταρή, Σάββας Εμινίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Παύλος Στασινός, Νίκος Τσώνης, Άγγελος Μανωλάκης, Γιώργος Κασσάρας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Θόδωρος Παραστατίδης, Βασιλική Τσόνογλου, Δημήτρης Παπουτσής, Θανάσης Παπαδόπουλος, Μαρία Θεοχάρη, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Αμοιρίδης Αργύρης Λαφαζάνης, Ελένη Τσαούση, Χρήστος Μαγκούφης, Χρήστος Χάϊδος, Μιχάλης Παντούλας, Γιώργος Φραγγίδης και Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.


  Ολόκληρο το κείμενο των 28:


  "Μία Εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, στη μεταμνημονιακή εποχή είναι όρος επιβίωσης της χώρας.


  -Με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου κλείνει μια δίχρονη περίοδος προσπαθειών για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ρύθμισης των δανειακών αναγκών και του χρέους της χώρας, προσδοκώντας να έχει θετική έκβαση στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23 Οκτώβρη.


  -Παράλληλα η προσπάθεια μιας βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που υπερβαίνει τα όρια αντοχής της κοινωνίας αμφισβητείται ως άδικη και αναποτελεσματική και οδηγεί αναπόφευκτα σε εκρήξεις εξαιτίας μιας ετεροβαρούς μονόπλευρης κατανομής των βαρών της κρίσης.


  -Ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων (απλή αντανάκλαση ενός κοινωνικού κατακερματισμού), ο πολιτικός καιροσκοπισμός που εκδηλώνεται είτε ως λαϊκισμός και δημαγωγία, είτε ως καταγγελτικός λόγος συνθέτει μια σύγχρονη πολιτική Βαβέλ, που συμπράττει στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και μορφωτική αποδιοργάνωση – αποσύνθεση της χώρας.


  -Τα αδιέξοδα των συντεχνιακών εκφυλισμών της δημοκρατίας, της συνδιοίκησης της συνδιαχείρισης, της χείμερας του λαϊκού καπιταλισμού οδήγησαν στη μαζική έκπτωση του κώδικα αξιών και αναγκών της νεοελληνικής κοινωνίας: στην απαξίωση της εργασίας και τη νοοτροπία της αρπαχτής , στη διαβλητότητα του νομικού και θεσμικού μας πολιτισμού και την κοινωνία της ανομίας, στα αλλότρια καταναλωτικά πρότυπα, στο κυνήγι της ικανοποίησης των δευτερευουσών αναγκών και στην υποκατάσταση του "είναι>> από το "έχειν".


  -Με αυτά τα δεδομένα η άμεση αναζήτηση μιας πολιτικής πρωτοβουλίας κατάθεσης προς τον ελληνικό λαό ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση βαρύνει κύρια το ΠΑΣΟΚ, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας.


  Βασικοί πυλώνες ενός τέτοιου σχεδίου μπορεί να είναι:


  *Η άμεση αποφασιστική ανακατανομή των βαρών της κρίσης μέσα από τον αναδρομικό έλεγχο και τη σύλληψη του πλούτου που αποκτήθηκε σε όλους τους τομείς της παραοικονομίας, που δρα για δεκαετίες στη χώρα. Στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικά δείγματα γραφής, μιας αλλαγής πορείας.


  *Η αντιμετώπιση της κρίσης του εθνικού μοντέλου συσσώρευσης μιας κρατικής οικονομίας διανομής με στόχο την εξειδίκευση ενός παραγωγικού αναπροσανατολισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας.


  *Η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος της χώρας, του νέου μοντέλου οργάνωσης της δημοκρατίας, του κράτους και των κοινωνικών θεσμών από την αναθεώρηση του συντάγματος έως τις μορφές λειτουργίας μιας άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας .


  *Η αντιμετώπιση της διεθνούς συστημικής κρίσης, της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός ανεξέλεγκτου διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με την οικοδόμηση διεθνών εναλλακτικών συμμαχιών της χώρας.


  *Η οικοδόμηση ενός πατριωτικού μετώπου, η αποκατάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στους πολιτικούς θεσμούς, η δημοκρατική πραγματοποίηση μιας γιγαντιαίας δημοσιονομικής προσαρμογής μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο εθνικής συμφωνίας για την κατάκτηση νέας αφετηρίας για την αναγεννητική πορεία της Ελλάδας.


  Είναι αυτός ένας δρόμος για να πέσουν οι μάσκες των ανεύθυνων υποκριτικών συμπεριφορών των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης της χώρας.


  Αν συνεχίσουμε να διατηρούμε το έλλειμμα ενός τέτοιου προγραμματικού λόγου και σχεδίου, οι προτάσεις για εκλογές και συγκυβερνήσεις θα αποτελούν απλά τη θεσμική συνέχεια του εθνικού αδιεξόδου.


  Η πρωτοβουλία μας αυτή στοχεύει στο να ανοίξει ένας άλλος κύκλος αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού για τη χώρα και το λαό μας".


  πηγη

 2. #2

  jogatore's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Δανεια του νοτου - Merkeland
  Age
  77
  Posts
  4,357
  Rep Power
  3039
  Και τωρα μας επεισαν οτι θα βαλουν παντελονια την επομενη φορα......
  Δεν ξαναψηφιζουν μεχρι το επομενο νομοσχεδιο......

 3. #3
  antonis41's Avatar
  Join Date
  Oct 2011
  Location
  20 χιλιομετρα απο την πλατεια συνταγματος
  Posts
  228
  Rep Power
  64
  πω πω πω ανατρηχιασα !! Στο χωριο μου λενε, με επιασε αντράλα !! Σπουδαια οντως η κίνηση των 28 συντροφων βουλευτων !!
  Τωρα που με 2-3 ομαδικα πολυ-νομοσχεδια τα ξεπουλησαν ολα,μας λενε δεν ξαναψηφιζουμε !! Τελικα ρε παιδια το αλλο με τον
  ΤΟΤΟ το ξερετε ???

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Rambo Boot-Plugin "nfi image booten / flashen "
  By korn in forum Multiboot Dream E2
  Replies: 1
  Last Post: 10-06-12, 17:13
 2. Replies: 0
  Last Post: 07-02-12, 23:42
 3. "Glitz", "Cartoon Network HD" και "Boomerang HD".
  By djdiageo in forum Δορυφορικές λήψεις
  Replies: 0
  Last Post: 22-09-11, 16:01
 4. "TNT HD","DISNEY HD" & "EQUIDIA LIFE" στις 19.2°Ε.
  By djdiageo in forum Δορυφορικές λήψεις
  Replies: 0
  Last Post: 22-09-11, 16:00
 5. Replies: 0
  Last Post: 25-08-11, 11:34

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •