Ανώμαλη προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα το τραπέζωμα του κλιμακίου από Έλληνα υπουργό. Από τα γεύματα των 40 ευρώ, στο λογαριασμό των 750 ευρώ

Αντιμέτωπο με ένα ακόμα δείγμα "υπουργικής" σπατάλης βρέθηκε αντιμέτωπο το κλιμάκιο της τρόικας, με τη γερμανική εφημερίδα Welt να αναφέρεται σε περιστατικό με Έλληνα υπουργό που τους έβγαλε για φαγητό."Οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν πάει για φαγητό με ένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν πολύ γενναιόδωρος. Ο λογαριασμός έφθασε τα 750 ευρώ. Ο υπουργός άφησε φιλοδώρημα 50 ευρώ και ζήτησε να του σταλεί στο γραφείο ο λογαριασμός" υπογραμμίζει η εφημερίδα χωρίς να κατονομάζει τον υπουργό.


Η τρόικα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, δεν ξαναβγήκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και προτίμησε να πηγαίνει για φαγητό σε μία απλή ταβέρνα με πιο "προσγειωμένους" λογαριασμούς.


Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Κεντρικόν, Νίκος Κουτουζής, αναγνωρίζει τους επικεφαλής της τρόικας και περιγράφει στην εφημερίδα ότι συνήθως ένα γεύμα και των τριών τους κοστίζει μόλις 40 ευρώ, ενώ αφήνουν φιλοδώρημα 1-2 ευρώ.


Οι σωματοφύλακες των τροϊκανών


Το δημοσίευμα της Welt αναφέρεται στο έργο των αξιωματούχων να εξακριβώσουν εάν η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της, κάτι το οποίο, όπως σημειώνεται, μπορεί να γίνει μόνο συνοδεία σωματοφυλάκων.
Από την αρχή της άφιξής τους στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται, είχαν αντιμετωπίσει λεκτικές επιθέσεις από τους Έλληνες.


Τα πράγματα σύμφωνα με τη Welt έχουν αγριέψει με αποτέλεσμα οι επικεφαλής της τρόικας να επιβάλλεται να κινούνται συνοδεία σωματοφυλάκων.


"Ο κόσμος αναγνωρίζει τα πρόσωπα τους στην Αθήνα και σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Οι καθημερινές τους βόλτες έχουν σταματήσει και κινούνται με τα τρία τους αυτοκίνητα", σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.


"Κάποιες στιγμές οι άνθρωποι εξωτερικεύουν την απογοήτευση τους με πολύ δυσάρεστο τρόπο. Αυτή είναι μία από τις άσχημες πτυχές της εργασίας μου. Και η ένταση που το νιώθω είναι πρωτόγνωρη", εξομολογείται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.


πηγη