Στην αντικατάσταση των διευθυντών των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ προχώρησε η ΕΛΑΣ. Φαίνεται να πληρώνουν τις τελευταίες αποτυχίες. "Οι αλλαγές δεν έχουν σχέση με τα τελευταία επεισόδια" διαμηνύει το αρχηγείο


Αλλαγές στην ηγεσία των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ αποφάσισε ο αρχηγός της αστυνομίας, μετά τα τελευταία ατυχή περιστατικά. Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και οι καταγγελίες για τις ενέργειες των ΜΑΤ, με τελευταίο κατόρθωμα τον τραυματισμό φωτορεπόρτερ, φαίνεται ότι οδήγησε στην αποπομπή των επικεφαλής.Έτσι, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των ΜΑΤ, καθώς και ο διευθυντής των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ μετατέθηκαν, μεταξύ άλλων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, με απόφαση του αρχηγού του Σώματος αντιστράτηγου Λευτέρη Οικονόμου.


Επίσης αλλάζει και το υπασπιστήριο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή καθώς αναλαμβάνει σύμβουλός του ένας πρώην υπαρχηγός και παλαιότερα διοικητής των ΜΑΤ.


Πηγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι οι αλλαγές δεν έχουν σχέση με τη βίαιη συμπεριφορά που επέδειξαν αστυνομικοί στα τελευταία και παλαιότερα επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, αλλά "εντάσσονται σε έναν αστυνομικό επανασχεδιασμό".


Ποιοι θα τους διαδεχθούν


Ο ταξίαρχος Στέφανος Κοζυράκης μετατίθεται από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/ Υ.Α.Τ. στη Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διευθυντής.


Ο ταξίαρχος Γεώργιος Σταύρακας, ο οποίος είχε υπό τις διαταγές του και τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, μετατίθεται από την Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, στην Αστυνομική Ακαδημία, ως βοηθός διευθυντή.

Τη θέση του αναλαμβάνει ο ταξίαρχος Ευάγγελος Βενέτης, που μετακινείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου έχει υπηρετήσει επί χρόνια στο παρελθόν.


Καθήκοντα διευθυντή των αστυνομικών επιχειρήσεων και των ΜΑΤ αναλαμβάνει ο αστυνομικός διευθυντής Θεόδωρος Κούτσιαρης, μέχρι τώρα υποδιευθυντής της ίδιας υπηρεσίας.
Οι υπόλοιπες μετακινήσεις.


Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, λήγει η απόσπαση του Ταξίαρχου Νικόλαου Μάρκου στο Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπου υπηρετεί ως υπασπιστής και επανέρχεται στην οργανική του θέση, στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως υποδιευθυντής.


Λήγει η μετακίνηση του Ταξίαρχου Ιωσήφ Καμπανάκη στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επανέρχεται στη οργανική του θέση, στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διευθυντής.


Τέλος με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Μεταθέσεων τοποθετείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, ως διευθυντής, ο αστυνομικός διευθυντής Γεώργιος Αλεξανδρόπουλος από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, όπου υπηρετεί ως υποδιευθυντής.


Ο νέος υπασπιστής του Χ. Παπουτσή


Σε ότι αφορά στις αλλαγές στο υπασπιστήριο του κ. Παπουτσή, τη θέση του Νικόλαου Μάρκου ως υπασπιστής, αναλαμβάνει ο αστυνομικός υποδιευθυντής Νικόλαος Παλιογιώργος.


Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει καθήκοντα Συμβούλου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Χαράλαμπος Χριστοφαρεϊζης, επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος έχει διατελέσει επί χρόνια αξιωματικός και διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων.


πηγη