Ο Σίμπα, ο Μουφάσα, η Νάλα, ο Τιμόν και ο Πούμπα επέστρεψαν σε τρεις διαστάσεις και στέφθηκαν βασιλιάδες του αμερικανικού box-office για δύο συνεχόμενες εβδομάδες! Η κορυφή του box-office στην Αμερική έγινε ο θρόνος του «Βασιλιά των Λιονταριών» που επέστρεψε σε 3D κατακτώντας τις καρδιές μικρών και μεγάλων με τις περιπέτειές του.
Η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η ταινία όταν κυκλοφόρησε σε δύο διαστάσεις επαναλαμβάνεται πανηγυρικά και στην εκδοχή της με τρεις διαστάσεις, καθώς στην Αμερική έχει κατορθώσει για δεύτερη συνεχή εβδομάδα να βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού box-office. Οι εισπράξεις της ταινίας έχουν ξεπεράσει ήδη τα 65 εκατομμύρια δολάρια.


Στην Ελλάδα «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» θα προβληθεί για πρώτη φορά σε 3D στις 6 Οκτωβρίου.


Λίγα λόγια για την ταινίαΜια ανεπανάληπτη περιπέτεια, με πολυαγαπημένους χαρακτήρες και αξέχαστη μουσική, «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» αποτελεί πλέον μια κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, με επίκεντρο την ιστορία του Σίμπα, ενός θαρραλέου λιονταριού που δεν μπορεί να περιμένει τη στιγμή που θα γίνει βασιλιάς. Ο ζηλιάρης θείος του, Σκαρ όμως έχει τα δικά του σχέδια. Προκειμένου να ανέβει στον θρόνο, οδηγεί τον Σίμπα στην εξορία. Μόνος και αποπροσανατολισμένος, ο Σίμπα σύντομα βρίσκει σύντροφο στην περιπέτειά του τον Τιμόν και τον καλόκαρδο φίλο του, Πούμπα. Ο ελεύθερος χαρακτήρας τους, τους οδηγεί σε μια ζωή με στυλ «Hakuna Matata», ώσπου ο Σίμπα θυμάται την πραγματική αποστολή και το πεπρωμένο του. Η επιστροφή στον τόπο του θα τον οδηγήσει να διεκδικήσει ξανά τη θέση του στον «Κύκλο της Ζωής»… Μια παραγωγή του Don Hahn σε σκηνοθεσία των Roger Allers και Rob Minkoff και σενάριο των Irene Mecchi, Jonathan Roberts και Linda Woolverton.


Λίγα λόγια για τα THE WALT DISNEY STUDIOS:Για παραπάνω από 85 χρόνια, τα The Walt Disney Studios αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία χτίστηκε η Walt Disney Company (aka DIS). Σήμερα τα Studios παράγουν ταινίες ποιότητας, μουσική και θεατρικά έργα που απολαμβάνουν καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Οι ταινίες διανέμονται υπό τέσσερις διαφορετικές εταιρείες: Walt Disney Pictures, που περιλαμβάνει τα Walt Disney Animation Studios και τα Pixar Animation Studios, Disneynature, Touchstone Pictures και Marvel.


Μέσω του Τμήματος Home Entertainment, οι πρωτοποριακές μέθοδοι διανομής παρέχουν πρόσβαση σε πλούσιο δημιουργικό περιεχόμενο μέσα από ποικίλες πλατφόρμες.


Η μουσική και τα soundtracks των ταινιών έχουν την υπογραφή των Walt Disney Records και Hollywood Records, ενώ η Disney Theatrical Group υπογράφει την παραγωγή θεαμάτων, συμπεριλαμβανομένων θεατρικών παραγωγών στο Broadway, Disney on Ice και Disney LIVE!.πηγη