Results 1 to 2 of 2

Thread: Κυκλοφορεί το Digital Tv Info Οκτωβρίου!

 1. #1
  davinci's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Άλιμος
  Posts
  278
  Rep Power
  182

  Κυκλοφορεί το Digital Tv Info Οκτωβρίου!

  [IMG]http://img841.**************/img841/549/digitaltv37.jpg[/IMG]


  Το Digital TV στα περίπτερα
  Κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Digital TV info. Και αυτό το τεύχος περιβάλλεται από πλούσια ύλη, μέσα από τους πολλούς και ανεξάρτητους συντάκτες του Digital TV info, ένα από τα λίγα πλέον περιοδικά τεχνολογίας που διατηρεί ως είχε το συντακτικό του δυναμικό. Αυτό το μήνα συγκεντρώσαμε και δοκιμάσαμε όλα τα όργανα τύπου Sat Finders, που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για οικονομικά όργανα, που επιτρέπουν εύκολα και γρήγορα την ρύθμιση ενός δορυφορικού κατόπτρου. Συνολικά συγκεντρώσαμε 13 Sat Finders, στα οποία ελέγξαμε τις μετρήσεις που παρέχουν, την συμβατότητά τους με DiSEqC, κ.ά. Πιστεύουμε ότι η δοκιμή άξιζε τον κόπο, αφού στην πράξη βρήκαμε πολλές διαφορές σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνει ο εκάστοτε κατασκευαστής. Όσο αφορά το τηλεοπτικό περιεχόμενο αυτό το μήνα κάναμε στάση στο σύμπλεγμα των δορυφόρων Astra 28,2E / Eurobird 1 – 28,5E, όπου σας παρουσιάζουμε τα πλέον ποιοτικά ελεύθερα αγγλόφωνα κανάλια. Αν ομιλείτε την αγγλική γλώσσα, τότε σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένοι από την ποιότητα και τον πλουραλισμό των ελεύθερων αγγλικών καναλιών (Μουσικά, Παιδικά, Ειδησεογραφικά, Κινηματογραφικά, Ντοκιμαντέρ, κ.ά.). Ασύρματή ή ενσύρματη και σε μικρές ή μεγάλες αποστάσεις, η μεταφορά του HD σήματος που αποδίδει η έξοδος HDMI μιας οπτικοακουστικής συσκευής, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα της αγοράς υψηλής ευκρίνειας. Εμείς σας παρουσιάζουμε όλες τις δυνατές λύσεις για την διανομή HD σήματος, αλλά και τις προτάσεις της αγοράς σε hardware, ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Δύο μήνες μετά το πολύ επιτυχημένο αφιέρωμα στο Card Sharing, το περιοδικό μας επανέρχεται για να πιάσει το θέμα από μια άλλη πτυχή, αυτή των αρχαρίων, αφού πολλοί από εσάς μας ζητήσατε επανειλημμένα να παρουσιάσουμε ένα τέτοιο θέμα με όσο το δυνατόν απλούστερο λόγο. Η αρθογραφία ολοκληρώνεται με το τεχνικό άρθρο, στο οποίο σας παρουσιάζουμε το Stacker – Destacker 9633, ένα κιτ της Johansson που επιτρέπει την λήψη δύο διαφορετικών δορυφόρων από δύο ανεξάρτητους μεταξύ τους δέκτες μέσα από το ίδιο καλώδιο. Πρόκειται για ένα σύστημα διακοπτών, που φιλοδοξεί να γίνει must σε όσους επιλέξουν την διπλή συνδρομή Nova – OTE.
  Όσο αφορά την ειδησεογραφία του μήνα, στο Digital TV θα βρείτε αποκλειστική ενημέρωση για την εκκίνηση της δορυφορικής πλατφόρμας του ΟΤΕ, για την μετάβαση της Digea στα Ακαρνανικά, αλλά και για τον πόλεμο των Tweak keys που έχει ανάψει για τα καλά. Τέλος, από εδώ και στο εξής σε μηναία βάση θα μπορείτε να απολαμβάνετε την νέα στήλη Linux TV, μέσα από την οποία θα ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο των Linux δεκτών.

  Μείνετε... σε τροχιά!

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Νο 37)

  EDITORIAL

  NEWS

  SCRAMBLING CORNER

  LINUX TV (NEA ΣΤΗΛΗ)

  SPRORT+

  ΜUSIC TV

  ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ

  Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

  Ferguson Ariva 120 Combo
  Πάνοπλο HD PVR

  Opticum HD FT24plus
  Μικρός αλλά επιβλητικός

  Amiko Wireless Mini Keyboard
  Η χαρά του γκαντζετάκια!

  Αnttron DTV1 QPSK - COFDM
  Ένα οικονομικό Headend εν μέσω κρίσης

  GEFEN HDMI και VGA Wireless
  Επεκταθείτε ασύρματα χωρίς περιορισμούς στην ποιότητα!

  LG LE5016D Hybrid DVR
  Καταγραφικό πολλαπλών υποδοχών

  H ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
  Συνέντευξη από τον Χρύσανθο Φελέκη (Kropilack - kropi)

  ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ
  Ο κόσμος των Sat Finders
  Γρήγορη και οικονομική ρύθμιση κατόπτρου

  ΑΦΙΕΡΩΜΑ
  Τα ελεύθερα αγγλόφωνα κανάλια
  στους Astra – Eurobird 1 (28.2-28.5E)

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  Διαχείριση θύρας HDMI
  Τα πάντα για τη μεταφορά και τον διαμοιρασμό του HD σήματος

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
  Card Sharing για αρχάριους
  Δύο λέξεις που άλλαξαν το δορυφορικό τοπίο

  Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
  Johansson Stacker - Destacker 9633
  Δύο ανεξάρτητοι δέκτες με το ίδιο καλώδιο

  SAT&ZAP

  ΠΙΝΑΚΕΣ
  ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ KU
  ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

  ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

 2. #2
  davinci's Avatar
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Άλιμος
  Posts
  278
  Rep Power
  182
  Μία μικρή γεύση απο το τεύχος που κυκλοφορεί ...

  Ο κόσμος των Sat Finders
  Γρήγορη και οικονομική ρύθμιση κατόπτρου


  [IMG]http://img231.**************/img231/43/satfinders.jpg[/IMG]

  Τα Sat Finders αποτελούν την οικονομική λύση στην τοποθέτηση δορυφορικού κατόπτρου. Μια λύση που δεν είναι απαραίτητα μέτρια, αφού σε σχέση με τα πεδιόμετρα προσφέρουν ορισμένα πλεονεκτήματα. Οπωσδήποτε, οι δυνατότητές τους δεν αγγίζουν αυτές των ολοκληρωμένων οργάνων μέτρησης, όμως τα Sat Finders έχουν δικαίως αγκαλιαστεί από ερασιτέχνες και επαγγελματίες.


  Τα ελεύθερα αγγλόφωνα κανάλια στους Astra – Eurobird 1 (28.2-28.5E)

  [IMG]http://img16.**************/img16/2108/ukchannels.jpg[/IMG]

  Τα περισσότερα δορυφορικά κάτοπτρα στη χώρα μας στοχεύουν τους δορυφόρους Hot Bird (13 ανατολικά), από όπου εκπέμπει το ψηφιακό πακέτο της Nova και συχνά λαμβάνουν με δεύτερο LNB και τους δορυφόρους Astra 19.2E, με αρκετά γερμανικά ελεύθερα κανάλια. Όμως η ξένη γλώσσα που ομιλείται περισσότερο στη χώρα μας είναι η αγγλική, και στα δύο δορυφορικά συμπλέγματα που αναφέραμε εκπέμπουν ελάχιστα ελεύθερα αγγλόφωνα κανάλια. Για όσους επιθυμούν να βλέπουν αγγλικά κανάλια (ελεύθερα ή συνδρομητικά) η βασική δορυφορική θέση είναι μία και περιλαμβάνει τους δορυφόρους Astra 28.2E και Eurobird 1 - 28.5E, που μεταδίδουν την συντριπτική πλειονότητα των αγγλόφωνων καναλιών για την Ευρώπη. Φυσικά τα πλέον ενδιαφέροντα από αυτά είναι συνδρομητικά και μεταδίδονται στο ψηφιακό πακέτο του Sky Digital, όμως οι εποχές… δεν είναι κατάλληλες για συνδρομές και έτσι στο σημερινό άρθρο θα ασχοληθούμε μόνο με τα ελεύθερα κανάλια της θέσης.

  Card Sharing για αρχάριους.
  Δύο λέξεις που άλλαξαν το δορυφορικό τοπίο.

  [IMG]http://img29.**************/img29/3650/cardsharing.jpg[/IMG]


  Μια μικρή φράση στα αγγλικά που θα συναντήσει αργά ή γρήγορα κάποιος που ασχολείται για πρώτη φορά με την δορυφορική λήψη είναι αυτή του «Card Sharing». Μία φράση που για πολλούς είναι ταμπού και απαγορευμένη, που έχει δαιμονοποιηθεί από τους παρόχους συνδρομητικών υπηρεσιών, που θεωρείται από πολλούς το ιερό δισκοπότηρο της δορυφορικής πειρατείας. Μία μικρή προσπάθεια για να ξεκαθαρίσουμε με όσο πιο απλά λόγια το τι είναι το Card Sharing, να αναφέρουμε συνοπτικά μερικές από τις αρχές λειτουργίας του και τις βασικές εφαρμογές του γίνεται στο άρθρο που ακολουθεί.


  Johansson Stacker - Destacker 9633
  Δύο ανεξάρτητοι δέκτες με το ίδιο καλώδιο

  [IMG]http://img339.**************/img339/1906/johanson.jpg[/IMG]

  Η πρόταση της Johansson έρχεται να σας γλιτώσει από το δεύτερο καλώδιο καθόδου, στη περίπτωση που θέλετε να μεταφέρετε δύο δορυφορικές τροφοδοσίες σε δύο ανεξάρτητους δέκτες. Είναι ιδανικό για περιπτώσεις που διαθέτετε συνδρομή σε δύο δορυφορικά πακέτα, που χρησιμοποιούν παντρεμένο σύστημα δέκτη- κάρτας και φυσικά για τον συνδυασμό της αναμενόμενης πλατφόρμας του ΟΤΕ με αυτό της Nova.


  Συνέντευξη από τον Χρύσανθο Φελέκη (Kropilack - kropi)

  [IMG]http://img4.**************/img4/2331/anoigma.jpg[/IMG]

  Φανατικός του ακαριαίου ζάπινγκ και του ποδοσφαίρου, ο Χρύσανθος, (για τους φίλους Άκης) σερφάρει στα χιλιάδες κανάλια των 24 δορυφόρων που λαμβάνει μέσω των επτά κατόπτρων του, δεν θέλει ούτε να ακούει για μοτέρ, και με αστείρευτο χιούμορ και διάθεση μας φιλοξενεί στο δικό του «σαλόνι», την ταράτσα…


  Και πολλά πολλά ακόμη ...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Το Digital TV info Νοεμβρίου στα περίπτερα!
  By davinci in forum Ειδησεογραφία
  Replies: 1
  Last Post: 27-10-12, 13:30
 2. Το Digital TV info Οκτωβρίου στα περίπτερα!
  By davinci in forum Ειδησεογραφία
  Replies: 0
  Last Post: 26-09-12, 22:19
 3. Κυκλοφόρησε το Digital TV info Ιανουαρίου!
  By davinci in forum Ειδησεογραφία
  Replies: 1
  Last Post: 06-01-12, 09:19
 4. Κυκλοφόρησε το Digital TV info Δεκεμβρίου!
  By davinci in forum Ειδησεογραφία
  Replies: 1
  Last Post: 05-12-11, 20:09
 5. Κυκλοφορεί το Digital TV info Νοεμβρίου!
  By davinci in forum Ειδησεογραφία
  Replies: 3
  Last Post: 21-10-11, 00:55

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •