[IMG]http://img585.**************/img585/6937/1676459.jpg[/IMG]

Στο Δημόσιο θα περιέλθουν οι άδειες των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίες θα είναι αμεταβίβαστες και θα παραχωρούνται για τρία έως πέντε χρόνια και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, έναντι παραβόλου.

Σύμφωνα με τα "Νέα", οι άδειες θα μπορούν να ανανεώνονται, όχι όμως και να μεταβιβάζονται ή να κληροδοτούνται.

Το νομοσχέδιο του Γ. Ραγκούση, που θα συζητηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης (07/09), προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το άνοιγμα των "κλειστών" επαγγελμάτων.

Με το σχέδιο θεσπίζονται για πρώτη φορά ταξί, όπως είναι τα επταθέσια - εννιαθέσια οχήματα και τα μοτοταξί, δηλαδή τα επί μισθώσει δίκυκλα για όσους επιλέγουν τη λύση αυτή για τις μετακινήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό θα θεσπιστεί και η προμίσθωση ταξί μέσω Ιντερνετ.

Σημειώνεται μάλιστα, πως δεν προβλέπεται να θεσμοθετηθούν πληθυσμιακά κριτήρια στον καθορισμό του αριθμού των αδειών, θέμα στο οποίο επιμένουν ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες ταξί.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να διαθέτει έως δύο άδειες.

Με αυτά τα δεδομένα, στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών είναι να αποκτήσει και πάλι η άδεια ταξί τον δημόσιο χαρακτήρα της. Προς αυτή την κατεύθυνση προβλέπονται τα εξής:

1. Οι άδειες ταξί θα παραχωρούνται έναντι τιμήματος από το κράτος και με συγκεκριμένα κριτήρια. Σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης, ιδιοκτήτες και οδηγοί θα παρακολουθούν σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης επιδοτούμενο πρόγραμμα δίμηνης διάρκειας και θα αποκτούν ειδική πιστοποίηση.

Τα σεμινάρια θα αφορούν κανόνες καλής συμπεριφοράς, εκμάθηση ξένης γλώσσας κ.λπ. Σε πρώτη φάση τα επιδοτούμενα προγράμματα θα παρακολουθήσουν περίπου 5.000 ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί της Αττικής.

2. Οι άδειες θα είναι αμεταβίβαστες και θα ανανεώνονται κάθε 3-5 χρόνια. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί, όταν συνταξιοδοτηθούν, θα επιστρέψουν την άδειά τους στο κράτος.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για όσους απέκτησαν άδεια ταξί τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της κυβερνητικής δέσμευσης για απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες. Οι βασικές προτάσεις προβλέπουν:

1. Τη δωρεάν παραχώρηση μισής άδειας ταξί σε όσους διαθέτουν σήμερα ανάλογο μερίδιο (μισή άδεια). Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν περίπου 6.500 επαγγελματίες ταξί.

2. Την εφαρμογή ενός είδους "φορολογικής αποζημίωσης", με έσοδα που θα εξασφαλιστούν από τα τέλη απόκτησης των νέων αδειών και κυρίως από την επιβολή προστίμων σε πωλητές αδειών που έχουν αποκρύψει στο παρελθόν έσοδα από το Δημόσιο.

Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Κρίσιμη θα είναι αυτή η εβδομάδα και για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής.

Οι εργαζόμενοι δεν αποκλείουν νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι στο νόμο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Τη Δευτέρα (05/09) οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ συνεδριάζουν, για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ τις αποφάσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ, θα τις πάρουν την Τετάρτη, ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου.


πηγη