[IMG]http://img153.**************/img153/9665/pizzapizza1.jpg[/IMG]

Σίγουρα, πρόκειται για μια πιτσαρία που θέτει ψηλά τον πήχη, τόσο ψηλά που ξεπερνά ακόμη και τα όρια του πλανήτη γης. Ο λόγος για την εταιρία της ιαπωνικής Domino's Pizza η οποία έχει στα άμεσα σχέδιά της ένα υποκατάστημα στη... Σελήνη!

Σε ένα πρωτοποριακό αλλά και πολυδάπανο σχέδιο προχωρά, με αργά αλλά σταθερά βήματα, η δημοφιλής εταιρία Domino's Pizza της Ιαπωνίας, μελετώντας την κατασκευή μιας πιτσαρίας λίγο πιο μακρυά από ό,τι φανταζόμασταν: στο διάστημα!

Η ανταγωνιστική εταιρία της Domino's, Pizza Hut είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης το Δεκέμβριο του 2001 με το να αναλάβει τις παραδόσεις πίτσας για τους αστροναύτες του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, (International Space Station), όμως η εταιρία Domino's θέλησε να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Έτσι, το Δεκέμβριο του 2010, με αφορμή τον εορτασμό των 25ων γενεθλίων της για τα υποκαταστήματα στην Ιαπωνία, η εταιρεία έδωσε 20.046 αγγλικές λίρες ως μισθό σε έναν υπάλληλο delivery πίτσας για μια μόλις ώρα! (Ποιος δε θα ήθελε έναν τέτοιον εργοδότη

Όσο για το μελλοντικό υποκατάστημα στη σελήνη, η εταιρεία εκτιμά ότι το σύνολο του έργου θα κοστίσει περίπου 13.4 δισεκατομμύρια αγγλικές λίρες ενώ θα γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσπάθεια να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος σχετικά με τη χρήση ορυκτών κοιτασμάτων στο φεγγάρι.

Αναφορικά με το εστιατόριο, στα σχέδια των αρχιτεκτόνων, το κατάστημα θα εκτείνεται σε δύο ορόφους, ενώ θα έχει διάμετρο 26μ μέτρα. Στο υπόγειό του, που θα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, θα προετοιμάζονται οι πίτσες. Το προσωπικό μάλιστα θα είναι υποχρεωμένο να κατοικεί στις εγκαταστάσεις του καταστήματος.

[IMG]http://img828.**************/img828/5195/pizzapizza2.jpg[/IMG]


"Ξεκινήσαμε να πλάθουμε στο μυαλό μας το σχέδιο πέρυσι, ακόμα και αν δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι το εστιατόριο μπορεί πράγματι να ανοίξει", δήλωσε στην Daily Telegraph o Tomohide Matsunaga, εκπρόσωπος της ιαπωνικής Domino's.

Το κατάστημα όμως, όπως αναφέρει ο ίδιος, αναμένεται να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες στο μέλλον, μιας και " πολλοί άνθρωποι θα ζουν στη σελήνη, ενώ θα εργάζονται πολλοί περισσότεροι αστροναύτες".

[IMG]http://img842.**************/img842/2623/pizzapizza3jpghyuncompr.jpg[/IMG]

Λέτε, σε μερικές δεκαετίες, να τρώμε πίτσα στο διάστημα;

Πηγή: telegraph

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΧΟΥΛΗ


Αναδημοσίευση από πηγη