Results 1 to 2 of 2

Thread: Η Ρωσία "υποκλίνεται" στον ελληνικό φραπέ!

 1. #1

  Η Ρωσία "υποκλίνεται" στον ελληνικό φραπέ!

  [IMG]http://img837.**************/img837/4179/frappe020811jpghyuncomp.jpg[/IMG]  Έχει χαρακτηριστεί ως το ρόφημα του Έλληνα που μας συντροφεύει στις στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς. Τώρα ο ελληνικός φραπές είναι έτοιμος να κατακτήσει και τη Ρωσία, καθώς θα “λανσαριστεί” από μια ελληνορωσική εταιρεία στην αγορά της χώρας.  Η εταιρεία αυτή, ιδρύθηκε όταν μια παρέα Ελλήνων και Ρώσων, έπινε φραπέ στην περιστρεφόμενη καφετερία στον Πύργο του ΟΤΕ, στη Θεσσαλονίκη.  Ύστερα από μερικές απολαυστικές ρουφηξιές, ένα μέλος της παρέας διατύπωσε την εξής εύλογη απορία: “αυτός ο καφές που πίνουμε, υπάρχει στη Ρωσία;"  Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα και συστάθηκε μια εταιρεία για να την κάνει πράξη
  Μάλιστα, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Τατιάνα Γκορόντνιαγια, διευθύντρια ανάπτυξης της “Οργανωτική ΕΠΕ” που έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα, “μας φάνηκε μια τόσο απίστευτη ευκαιρία, που αμέσως την βάλαμε επί χάρτου.”  Όπως επισημαίνει η κα. Γκορόντνιαγια, αυτήν την στιγμή η επιχειρηματική ομάδα βρίσκεται στο στάδιο της πιστοποίησης (βάσει των σχετικών προτύπων ISO της Ρωσίας) των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του φραπέ, του πλαστικού κυπέλου, αλλά και του καλαμιού που περιλαμβάνονται στη συσκευασία προς πώληση.


  Σύμφωνα με εκτιμήσεις η όλη διαδικασία πιστοποίησης θα ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου και έτσι, μέσα στο Σεπτέμβριο θα γίνει και η παρουσίαση του προϊόντος σε εκδηλώσεις που ήδη προετοιμάζονται σε Μόσχα και Κίεβο.


  Ήδη πάντως έγινε μια έρευνα αγοράς, η οποία τρέχει ακόμα αλλά τα πρώτα της στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά, αφού καταγράφεται έντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων στη Ρωσία για προμήθεια του σπαστού φραπέ, τόσο για να το συμπεριλάβουν στα εστιατόρια τους όσο και για να το τοποθετήσουν στα ράφια των μίνι μάρκετ.


  Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα και δοκιμάζουν έστω και μια φορά τον φραπέ, δηλώνουν πρόθυμοι να τον ξαναδοκιμάσουν στα πάτρια εδάφη αν τον βρουν καθώς εμφανίζονται ικανοποιημένοι 100% από την γεύση του.


  πηγη

 2. #2
  Και για να το προχωρήσω..., οι πληροφορίες λένε ότι ο φραπές πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα απο τους Καστοριανούς γουναράδες, οι οποίοι δουλεύοντας έβλεπαν τον μέχρι τότε καφέ τους να γεμίζει, μετα απο λίγα λεπτά, τρίχες απο την επεξεργασία της γούνας. Ετσι, αφου λόγω της δουλειας ταξιδευαν σε διάφορες περιοχές της Αμερικής, κάποια στιγμή τον ανακάλυψαν και είδαν ότι πέρα απο την γεύση του, τους εξυπηρετούσε στο πρόβλημα της τριχας, και ετσι τον εφεραν στην Ελλάδα...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Replies: 0
  Last Post: 05-12-13, 14:40
 2. Rambo Boot-Plugin "nfi image booten / flashen "
  By sat gr in forum Enigma2 Plugins ΟΕ 2.0
  Replies: 12
  Last Post: 25-04-13, 13:24
 3. Rambo Boot-Plugin "nfi image booten / flashen "
  By korn in forum Multiboot Dream E2
  Replies: 1
  Last Post: 10-06-12, 18:13
 4. "Glitz", "Cartoon Network HD" και "Boomerang HD".
  By djdiageo in forum Δορυφορικές λήψεις
  Replies: 0
  Last Post: 22-09-11, 17:01
 5. "TNT HD","DISNEY HD" & "EQUIDIA LIFE" στις 19.2°Ε.
  By djdiageo in forum Δορυφορικές λήψεις
  Replies: 0
  Last Post: 22-09-11, 17:00

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •