Από τη Δευτέρα (01/08) οι ποδηλάτες που επιθυμούν να χρησιμοποιούν το μετρό, θα μπορούν να εξυπηρετούνται όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ποδηλάτων είναι 2 στο οπίσθιο μέρος του τελευταίου συρμού και ο περιορισμός αφορά όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς, τη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3 του Μετρό και το Τραμ.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου ισχύουν τα εξής:

Σε όλους τους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς (τραμ-μετρό-ηλεκτρικός), η μετακίνηση των ποδηλατιστών με τα οχήματά τους γίνεται αυστηρά και μόνο πεζή.

Ειδικά στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση των ανελκυστήρων και των κυλιόμενων κλιμάκων από ποδηλατιστές.

Σε όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ-μετρό-ηλεκτρικός), ανεξάρτητα από την εφαρμογή της ανωτέρω πολιτικής μεταφοράς ποδηλάτων, εξακολουθούν να έχουν απόλυτη προτεραιότητα τα ΑμεΑ και τα άτομα που χρήζουν ειδικής βοήθειας (ηλικιωμένοι και εγκυμονούσες) .

Υπενθυμίζεται, πως από 1ης Μαρτίου επιτρέπεται τις Κυριακές μετά τις 12 το μεσημέρι και τις Τετάρτες μετά τις 6 το απόγευμα, να μπαίνουν τα ποδήλατα στους συρμούς του μετρό, μετά από απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Σπ. Βούγια, που ήρθε ως απάντηση στο χρόνιο σχετικό αίτημα της ποδηλατικής κοινότητας.

Εν συνεχεία, από 1ης Μαΐού, τέθηκε σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του πιλοτικού μέτρου που προέβλεπε την επιβίβαση επιβατών και ποδηλατών στους συρμούς του μετρό, τη Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18.00 έως τη λήξη της βάρδιας και όλο το 24ωρο τις Κυριακές και τις αργίες.

Στην περίπτωση που οι επιβάτες επιθυμούν πρόσθετες πληροφορίες να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ και το τηλεφωνικό κέντρο 185.


πηγη