Μετά από μήνες πιέσεων από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις εναντίον της Παχυσαρκίας αλλά και γονείς, τα MacDonalds αποφάσισαν να μειώσουν τις θερμίδες στα παιδικά γεύματα Happy Meal κατά 20%.

Το νέο Happy Meal που θα βγει το Σεπτέμβριο στα 14.000 καταστήματα γρήγορης εστίαση των McDonald's θα περιέχει τρεις με πέντε φέτες μήλου ή αχλαδιού αναλόγως της προτίμησης του παιδιού, ενώ παράλληλα η μερίδα πατάτες θα μικρύνει κατά 10%.

Οι γονείς θα μπορούν να ζητήσουν περισσότερα φρούτα μέσα στο γεύμα, ενώ αργότερα θα δοθεί η δυνατότητα αντί για πατάτες τηγανητές τα πιάτα να σερβίρονται με βραστά λαχανικά.

Τέλος, αντικαθίσταται το αναψυκτικό τύπου κόλα με σόδα ή χυμό.

Το θέμα είναι όμως ότι παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για το οποίο έχει δεχθεί επικρίσεις η μεγαλύτερη αλυσίδα γρήγορης εστίασης: Τα παιχνίδια.

Στις αρχές του χρόνου μια μαμά από την Καλιφόρνια είχε μηνύσει την McDonald's υποστηρίζοντας πως τα παιχνίδια που παρέχονται ως δώρο στα παιδιά μαζί με το Happy Meal τα καθιστούν ιδιαίτερα εθιστικά, ζητώντας από την εταιρεία να τα αποσύρει.

Η υπόθεση εκκρεμεί, ωστόσο άνοιξε το δρόμο σε όλες τις οργανώσεις υγείας να διεκδικήσουν υγιεινότερα γεύματα για τα παιδιά.


πηγη