Και ενώ τις Παρασκευές είσαι μέσα στο χαμόγελο και τραγουδάς Friday I'm in love, τις Δευτέρες το πρώτο γελάκι θα σκάσει στο πρόσωπό σου μετά τις 11.16 το πρωί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.


Επίσης, τις Δευτέρες είναι πιο πιθανό να αργήσουμε στη δουλειά από ότι τις άλλες μέρες επειδή προσπαθούμε να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας μετά το Σαββατοκύριακο.

Ακόμη, η έρευνα αναφέρει πως όσοι είναι από 45 μέχρι 54 ετών μπορεί να αρχίσουν τη γκρίνια για περισσότερο από 12 λεπτά.

Αλήθεια όμως γιατί οι Δευτέρες δεν είναι και τόσο αγαπητές; Η έρευνα υπό τον καθηγητή ψυχολογίας, Αλεξ Γκαρντνερ, έδειξε πως οφείλεται σε βαθιά φυλετικά ένστικτα.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι πρέπει να ενταχθούν ξανά στη φυλή μετά το Σαββατοκύριακο και χρειάζεται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

"Η δουλειά μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος τις Δευτέρες επειδή ουσιαστικά είμαστε κάτοικοι των σπηλαίων μέσα σε κουστούμια. Θέλουμε να είμαστε μέρος, κομμάτι της φυλής, να πιούμε μια κούπα τσάι και μετά να δουλέψουμε", είπε στην Telegraph ο κ. Γκαρντνερ.

Τέλος, σύμφωνα με την Marmite που διεξήγαγε την έρευνα, οι Δευτέρες μπορούν να είναι καλύτερες αν:

1.Δείτε τηλεόραση

2.Κάνετε σεξ

3.Ψωνίσετε μέσω διαδικτύου

4.Αγοράσετε σοκολάτα ή (οι κυρίες) μακιγιαριστείτε

5.Σχεδιάσετε διακοπές

Ιωάννα Μαμάη


πηγη