Τριάντα εφτά δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 6 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (22/07) σε όλη τη χώρα.


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στο Κίτσι Κορωπίου, ενώ άλλες έξι πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.

Η πυρκαγιά στο Κίτσι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ έκαψε ξερά χόρτα σε περιοχή με σπίτια και εργοστάσια, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν.

Σε περιοχή με σπίτια εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα στον Ψαθόπυργο Αχαϊας. Και αυτή η φωτιά καίει ξερά χόρτα και δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και εννέα άτομα πεζοπόρα.

Υπό μερικό έλεγχο και η φωτιά που ξέσπασε στο Θούριο Βοιωτίας και στην Τιθωρέα Αμφίκλειας, οι οποίες εκδηλώθηκαν μετά τις 4 το απόγευμα και καίνε πουρνάρια, χωρίς να απειλούν κατοικημένη περιοχή.
Μεγαλύτερη είναι η φωτιά στην Τιθωρέα, όπου κάνουν ρίψεις νερού από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Στο Θούριο παίρνουν μέρος στην κατάσβεση ένα ελικόπτερο και 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Ηγουμενίτσας, στο Λαδοχώρι. Επιτόπου βρίσκονται 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Καστρίτσα και στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων. Η δεύτερη μπήκε στο ελληνικό έδαφος χτες από την Αλβανία, όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ στην Καστρίτσα εκδηλώθηκε στις 11.45 το πρωί και καίει πουρνάρια.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά στο Μακρύ Γιαλό Βολίμων Ζακύνθου.

Συνολικά, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 37 δασικές πυρκαγιές.


πηγη