Ψηφιακή εκπομπή της ΕΡΤ από το Κέντρο Εκπομπής Καμαρίου Ξυλοκάστρου της Κορινθίας.
Από το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, η ΕΡΤ ξεκινά την ψηφιακή μετάδοση των δύο ψηφιακών της μπουκέτων από το Κέντρο Εκπομπής Καμαρίου Ξυλοκάστρου της Κορινθίας. Η ψηφιακή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από το κανάλι 55 (746 MHz) με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤ HD και τα πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ σπορ και KOSMOS), καθώς και από το κανάλι 61 με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΒΟΥΛΗ, σινεσπορ+, πρισμα+ και ΡΙΚSat.

Η ψηφιακή μετάδοση θα καλύπτει το νομό Κορινθίας και τις παραλιακές περιοχές του Κορινθιακού κόλπου (νότια Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο μέχρι το Αίγιο). Για τη λήψη των δύο ψηφιακών μπουκέτων της ΕΡΤ, οι τηλεθεατές της περιοχής θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες.

Λόγω της ανακατανομής συχνοτήτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η αναλογική μετάδοση της ΕΤ1 από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής θα διακοπεί οριστικά.
Η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ θα μεταφερθεί στο κανάλι 41 (634 MHz) στη θέση της ΕΤ1, ενώ η αναλογική μετάδοση της ΕΤ3 θα παραμείνει στο κανάλι 56 (754 MHz).
Οι αναλογικές μεταδόσεις της ΝΕΤ και της ΕΤ-3 θα συνεχιστούν για τρεις μήνες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα προσαρμογής των τηλεθεατών της περιοχής στην ψηφιακή λήψη.

Πηγη: sat.gr