Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων που θα είχε την ευθύνη για το νομικό έλεγχο της κατηγορίας κατά των πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, Γ.Αλογοσκούφη και Χρ.Μαρκογιαννάκη, σχετικά με την υπόθεση Siemens.






Κατά τη μυστική ψηφοφορία που έγινε στη βάση της πρότασης των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
να συσταθεί γνωμοδοτικό συμβούλιο για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ' εξακολούθηση, για τα δύο πολιτικά πρόσωπα, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 151 θετικών ψήφων.

Να σημειωθεί πως η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ δεν πήραν μέρος στην μυστική ψηφοφορία, ενώ “λευκό” δήλωσαν ότι ψηφίζουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία).

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι στο κείμενο των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο, είχε περιληφθεί και πρόταση για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, για αδικήματα που ενδεχομένως τελέστηκαν σχετικά με την υπόθεση της Siemens.

Ως εκ τούτου η πρόταση αυτή τελεί σε εκκρεμότητα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας στη συνεδρίαση που προηγήθηκε, ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή δεν κλείνει σήμερα, γιατί στο πεδίο της δικαστικής διερεύνησης, έχει ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ολοκληρωθεί η έρευνα γρήγορα.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: "Συναλλαγή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ"


Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο πρώην υπουργός της ΝΔ και νυν βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης αξιοποίησε το δικαίωμα που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής και πήρε το λόγο καταγγέλλοντας "συναλλαγή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ", η οποία "δεν θα είχε συντελεστεί αν δεν είχε φύγει από το κόμμα της ΝΔ".

Ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε ότι "για το κουκούλωμα που επιχειρείται έχουν συντελεστεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία".

Γ. Αλογοσκούφη: "Κατάρριψη άθλιας μικροκομματικής προσπάθειας"

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής χαρακτήρισε αστήρικτη και νόμω αβάσιμη την κατηγορία που του αποδίδεται, δηλαδή, την παράλειψη ελέγχου της διοίκησης του ΟΤΕ σχετικά με την προγραμματική συμφωνία του ΟΤΕ-Siemens.

Επιπλέον, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ως "κατάρριψη κατ'ουσία μιας άθλιας μικροκομματικής προσπάθειας εμπλοκής του στην υπόθεση της Siemens."


πηγη