Από θαύμα σώθηκαν επτά ερευνητές όταν στο σκάφος τους πήδηξε ένας καρχαρίας τριών μέτρων!

Επί μια ώρα παρέμεινε ο καρχαρίας στο σκάφος το οποίο βρισκόταν στις ακτές του Κέιπ Τάουν, δίπλα στο Σιλ Αϊλαντ. Οι ερευνητές παρατηρούσαν τους καρχαρίες ενώ για να τους προσελκύσουν χρησιμοποίησαν σαρδέλες.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομάδας Ντόριεν Σρέντερ, τα νερά παρέμειναν ήρεμα για πέντε λεπτά και στη συνέχεια... όρμηξε ο καρχαρίας.

«Και ξαφνικά άκουσα έναν παφλασμό και είδα έναν λευκό καρχαρία να πηδάει έξω από το νερό, να πετάει κυριολεκτικά πάνω από ένα μέλος της ομάδας που έριχνε τροφή στη θάλασσα και να προσγειώνεται στο σκάφος», είπε ο Σρέντερ.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο καρχαρίας ζύγιζε μισό τόνο και παρόλο που αρχικά ανέβηκε στο σκάφος μισός τελικά μετά από λίγο εισήλθε ολόκληρος. Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν τα μηχανήματα και το πλήρωμα να τρέχει να σωθεί.

Η Σρέντερ έριχνε νερό στον καρχαρία για να παραμείνει ζωντανός ενώ έφτασε ένα άλλο πλοίο για να βοηθήσει τους επιβαίνοντες του Cheetah.

Το σκάφος τελικά ρυμουλκήθηκε στην ξηρά και ο καρχαρίας μεταφέρθηκε στο νερό με γερανό ωστόσο επειδή δεν αποκρυνόταν χρειάστηκε η βοήθεια του Ενρίκο Τζενάρι, ειδικού στους λευκούς καρχαρίες ο οποίος είπε να δέσουν και πάλι τον καρχαρία σ' ένα σκάφος και να τον οδηγήσουν έξω από το λιμάνι.

Ο Τζενάρι τόνισε πως είναι σίγουρα ατύχημα και όχι επίθεση με τον καρχαρία είτε να είχε μπερδέψει το σκάφος με ψάρι ή να τρομοκρατήθηκε από άλλον καρχαρία.


πηγη