Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσε προειδοποίηση προς τους χιλιάδες υπευθύνους των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της χώρας για τον κίνδυνο επιθέσεων της αλ Κάιντα, μετέδωσε χθες Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.






Σε επείγον μήνυμα που εστάλη της Τρίτη, το υπουργείο υπογραμμίζει πως αυτές οι επιθέσεις είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν με αφορμή την δέκατη επέτειο των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου από "άτομα που έχουν διεισδύσει" σε χημικά εργοστάσια ή διυλιστήρια, σύμφωνα με το ABC.

Η προειδοποίηση αυτή βασίζεται σε έγγραφα που ανακαλύφθηκαν στις 2 Μαΐου όταν ειδική ομάδα αμερικανών στρατιωτών σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

Στις 14 Ιουλίου, η Wall Street Journal είχε αποκαλύψει πως ο αρχηγός της αλ Κάιντα προγραμμάτιζε νέα επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες την ημέρα της επετείου.

Επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα έγραφε πως στην κατοικία του Μπιν Λάντεν βρέθηκαν "σημειώματα επικοινωνίας" αλλά όχι και αποδείξεις ότι η "σχεδιαζόμενη συνωμοσία" θα πραγματοποιείτο.


πηγη