"Δε μειώνονται τα διόδια" λέει ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης παρόλο που πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει το αντίθετο.


Ο λόγος της μη μείωσης των τιμών των διοδίων οφείλεται στο ότι οι παραχωρησιούχοι δεν συμφώνησαν με τη ελάττωση των τιμών που πρότεινε η κυβέρνηση, όπως είπε ο υφυπουργός σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

«Δεν έχει γίνει πράξη η μείωση διοδίων γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν θα είναι βιώσιμα. Η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών, εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση, τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα», δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης.

Ο ίδιος προσέθεσε πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να καταγγείλει τις συμβάσεις, θα σταματήσουν τα έργα και θα πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις.

«Να πούμε με ειλικρίνεια τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Να δείξουμε ότι δεν λέμε κάτι μόνο για να κερδίσουμε χρόνο, πείτε ένα χρονοδιάγραμμα», απάντησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος στον υφυπουργό.πηγη