"Λαβράκι" έπιασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, όταν ανακάλυψαν διευθυντές με πλαστά πτυχία, πλαστά πιστοποιητικά γνώσης νέων τεχνολογιών αλλά και διευθυντές σε "ανύπαρκτα" σχολεία κατά τη διαδικασία κρίσης των υποψήφιων για τις θέσεις διευθυντών και σχολικών συμβούλων των σχολείων της χώρας.

Στον εισαγγελέα θα σταλούν άμεσα όλες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν το τελευταίο διάστημα για περαιτέρω διερεύνηση, μετά από υπόδειξη της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας κατά τον έλεγχο των αιτήσεων βρέθηκαν ανάμεσα σε άλλες παρατυπίες και οι ακόλουθες:


- Υποψήφιου διευθυντή που κατέθεσε πλαστό πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.
- Υποψήφιου διευθυντή στην περιοχή της Δ΄Αθήνας στα χαρτιά του οποίου είχε πλαστογραφηθεί τίτλος πιστοποίησης γνώσης νέων τεχνολογιών, αφού είχε αφαιρεθεί το όνομα του πραγματικού κατόχου του πτυχίου και είχε προστεθεί το δικό του.


- Υποψήφιου που ήδη είχε "διορισθεί" πλασματικά στο παρελθόν ως διευθυντής σε σχολείο το οποίο ...δεν υπήρχε, για να μετρηθούν τα μόρια που κέρδιζε στο βιογραφικό του. Το ανύπαρκτο σχολείο στην πραγματικότητα ιδρύθηκε ένα χρόνο μετά την πρόσληψη του.


- Υποψήφιου σχολικού συμβούλου στην περιοχή της Αττικής που ήδη υπηρετούσε στην θέση αυτή τα προηγούμενα χρόνια παράτυπα, καθώς προερχόταν από τη ιδιωτική εκπαίδευση (ο νόμος δεν το επιτρέπει).


Η διαδικασία των κρίσεων των νέων διευθυντών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Ιουλίου, ώστε τα "νέα πρόσωπα" της εκπαίδευσης να αναλάβουν υπηρεσία την 1η Αυγούστου.


Οι κρίσεις των σχολικών συμβούλων αντίθετα, θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο. Άλλωστε, με δεδομένες τις νέες υπέρ-εξουσίες που δίνει ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας στους διευθυντές των σχολείων, η διαδικασία επιλογής τους αλλάζει εφέτος συνολικά.


Ο υποψήφιος για την πρόσληψη σε θέση διευθυντή, στη διάρκεια της συνέντευξής του, πρέπει πλέον να δώσει "εξετάσεις" και να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν θέματα της καθημερινότητας και καταστάσεις κρίσης σε ένα σχολείο, στα οποία και πρέπει να απαντήσει πως θα τα αντιμετώπιζε.


πηγη