Το πτώμα ενός απανθρακωμένου άντρα ηλικίας περίπου 75 ετών, εντοπίστηκε στη Λακωνία από πυροσβέστες, την ίδια στιγμή που μαίνονται πυρκαγιές στην Κέρκυρα αλλά και στο Ρέθυμνο.

Εν τω μεταξύ, περίπου στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης (14.07) ξέσπασε νέα πυρκαγιά σε αγροδασική έκταση στην περιοχή Θυναλίων-Λουτσές στην Κέρκυρα.

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο αεροσκάφη και οκτώ άτομα πεζοπόρο όχημα.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Η Πυρκαγιά μεγάλων διαστάσεων στην περιοχή των Σαχτουρίων στο Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης (14.07), από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες και επιδεινώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρα.


Εκατοντάδες στρέμματα ελαιώνων και χορτολιβαδικής έκτασης καταστράφηκαν την Πέμπτη (14.07) παρά τη προσπάθεια των δύο πυροσβεστικών ελικοτέρων, και των πυροσβεστικών οχημάτων από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τις Μοίρες.

Πρωταρχικός στόχος της Πυροσβεστικής είναι το να μην φτάσει η φωτιά σε κατοικίες και εξοχικά σπίτια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.


O δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πως: "η μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε φαίνεται πως στάθηκε ικανή να φέρουμε τη φωτιά αυτή την ώρα σε μερικό έλεγχο όπως όλα δείχνουν. Από πρόχειρους υπολογισμούς 6.000 ελιές και περίπου 3.000 στρέμματα γης μέχρι τώρα, έχουν αποτεφρωθεί, χωρίς ευτυχώς να απειληθούν χωριά παρά μόνο μερικές αυλές σε εξοχικές κατοικίες στην περιοχή Κάτω Σαχτούρια".Η φωτιά έχει περάσει από τα Κάτω Σαχτούρια, απ’ όπου και ξεκίνησε και το Πρασονήσι, φτάνοντας μέχρι την περιοχή Μελαμπιανή Γιαλυά.Σύμφωνα με τους υπεύθυνους από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας του Ρεθύμνου, υπήρξε μεγάλη οργάνωση με αποτέλεσμα κανένα από τα πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούν να μην έχει φύγει από το μέτωπο της φωτιάς, μιας και τα υδροφόρα οχήματα των δήμων και της περιφέρειας τα εφοδίαζαν συνεχώς με νερό.


Να σημειωθεί ότι 74 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από το πρωί της Πέμπτης (14.07) μέχρι το πρωί της Παρασκευής (15.07) σε όλη την Ελλάδα.


πηγη