Ο ΟΤΕ προετοιμάζεται για το εγχείρημα της συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης και αλλάζει δορυφόρο. Ο Οργανισμός εγκαταλείπει...
το δικό του δορυφόρο του Hellas Sat και αναζητεί αγοραστές, θέλοντας να «χτυπήσει» συνεργασία με το δίκτυο του Eutelsat. Ο στόχος, όπως έχουμε γράψει, είναι προφανής: Να πάρει το δυσαρεστημένο κοινό της Nova, εκείνους δηλαδή που θα διακόπτουν λόγω κόστους, προσφέροντας ένα τηλεοπτικό πακέτο με λιγότερα χρήματα.
Η Nova βέβαια δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και, εκτός από το πακέτο των 19 ευρώ που διαθέτει στο κοινό, από τον Σεπτέμβριο θα παρέχει σε συνεργασία με το Eutelsat δορυφορικό internet στους συνδρομητές της με επιπλέον χρέωση. Ο ΟΤΕ αυτό το διάστημα προχωράει στην τελική ευθεία για τη δημιουργία του «μπουκέτου» του, έχοντας αναθέσει ύστερα από διαγωνισμό την παραγωγή αθλητικού προγράμματος στον ΣΚΑΪ, ενώ ταυτόχρονα η PLD του Δ. Παναγιωτάκη, που έχει την ευθύνη της παραγωγής των αθλητικών εκπομπών, μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα συμμετέχει με ένα αθλητικό κανάλι στο «μπουκέτο». Ο Οργανισμός περιμένει ακόμη την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που θα κρίνει αν θα βρίσκεται σε ισχύ ή όχι το τριετές συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας της Nova με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
(Παρόν)