Εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε οργανωμένη υποκίνηση αθλητικής βίας προκύπτει από τα νέα στοιχεία που διέρρευσαν από την εισαγγελία.

Σύμφωνα μάλιστα με τη δικογραφία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνεννοήθηκε με τον προφυλακισμένο Γιώργο Τσακογιάννη προκειμένου να προκληθούν επεισόδια στον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή με απώτερο στόχο να τιμωρηθεί η ομάδα του Αλέξη Κούγια.

Στο πόρισμα της κ. Παπανδρέου σημειώνεται πως οι δύο παράγοντες "από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στις 13-3-2011 κατά την διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαΐκή για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της ομάδας Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Παπαδόπουλο,ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια".


Τόσο οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Τσακογιάννης όσο και ο Γιάννης Παπαδόπουλος διώκονται ποινικά για "υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις".


Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της περιόδου (Ιανουάριος 2011-3 Μαΐου 2011) από το τμήμα εκβιαστών που συνέχιζε τη έρευνα για τους εκβιασμούς νυχτεριών κέντρων στον Πειραιά.

Εξ αυτών σχηματίστηκε νέα δικογραφία στην οποία εμπλέκονται αρκετά ονόματα της προηγούμενης δικογραφίας, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και αρκετά νέα. Η νέα δίωξη αφορά τρεις ομάδες προσώπων και αδικημάτων. Τα νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον ανακριτή Κασσίμη και από την εισαγγελία Πρωτοδικών εξεδόθη διάταξη δημοσιοποίησης των παλαιών και νέων ονομάτων των κατηγορουμένων.

Α ομάδα


Αδικήματα: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματική απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα μέσω ίντερνετ.

Κατηγορούμενοι
: Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος, Μιχάλης Νικολόπουλος.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης προέκυψε:
α) ότι ο Τσακογιάννης ήταν αφανής ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο δούλευαν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος.

β) Ο Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο Ιντερντετ για παράνομο στοίχημα.

γ) από τις συνομιλίες προκύπτουν 16 νέοι στημένοι αγώνες με άλλους παράγοντες πλην της Ηλιούπολης, το χρονικό διάστημα από 13-2-2011 έως 18-4-2011.

Β ομάδα

Αδίκημα: Υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα που τιμωρείται από το άρθρο 41 παρ στ του αθλητικού νόμου).
Κατηγορούμενοι: Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και άγνωστοι δράστες.

Όπως προέκυψε όλοι αυτοί από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στις 13-3-2011 κατά την διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαική για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της Ομάδας Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Παπαδόπουλο ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια.

Επίσης ο Τσακογιάννης σε άλλη συνομιλία ακούγεται να επικοινωνεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, ζητώντας να μετακινηθούν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27-2-2011.

Γ ομάδα

Αδικήματα
: Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση.

Κατηγορούμενοι:

Χρήστος Σφήκας, διαιτητής
Χρήστος Κανελλάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός
Απαρεσίδο Αλβες Λουίς Μιγκελ, ποδοσφαιριστής Ιωνικού
Γιώργος Σέγγος διαιτητής
Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαιριστής Διαγόρα Ρόδου
Πέτρος Ρουτζιέρης προπονητής Διαγόρα Ρόδου
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος
Ιωάννης Αρφάνης γενικός αρχηγός Ηλιούπολης
Ιωάννης Κομπότης, πρόεδρος Λεβαδειακού
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης
Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, πρόεδρος Αγροτικού Αστέρα,
Ηλίας Φυντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαϊκής (προκύπτει από τη δικογραφία ότι συμμετείχε στο στήσιμο αγώνων της ομάδας πίσω από την πλάτη του Κούγια)
Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, αστυνομικός- διαιτητής
Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικού Αστέρα
Ηρακλής Νύκταρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ.
Για τους παραπάνω προέκυψε ότι έπαιζαν πολλά λεφτά σε παράνομο στοίχημα.


πηγη