Το βραβείο του περιοδικού Conde Nast Traveler για τη Μύκονο για το καλύτερο νησί της Ευρώπης το 2011 παρέλαβε ο δήμαρχος Αθανάσιος Κουσάθανας-Μέγας από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη.

Ο κ. Νικητιάδης, δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό τα ελληνικά νησιά να βραβεύονται από μεγάλα τουριστικά περιοδικά, ως οι καλύτεροι προορισμοί διεθνώς.

Προσέθεσε δε ότι μετά τη βράβευση της Μυκόνου και η Σαντορίνη πρόσφατα ανακηρύχθηκε από το αμερικανικό περιοδικό «Travel and Leisure» ως το ομορφότερο νησί του κόσμου επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δυναμική που έχουν οι ελληνικοί προορισμοί παγκοσμίως.

"Ο τουρισμός είναι και μπορεί να είναι στρατηγικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας", κατέληξε.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Μυκόνου για τη βράβευση του νησιού συμπληρώνοντας πως με παρόμοιες ενέργειες δεν καταξιώνεται μόνο ο συγκεκριμένος προορισμός αλλά και η Ελλάδα γενικότερα.

Πριν τη βράβευση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μύκονος με το δήμαρχο του νησιού να κάνει λόγο για προβλήματα σοβαρά στη στελέχωση των υπηρεσιών.

Πιο αναλυτικά προβλήματα εμφανίζει η τουριστική αστυνομία, το τελωνείο αλλά και η πολιτική αστυνομία με το δήμαρχο να ζητά τη στήριξη του κ. Νικητιάδη για την επίλυση τους. Αγκάθι για τον τουρισμό της Μυκόνου είναι και η έλλειψη μαρίνας προδιαγραφών, για να αντιμετωπίσει την αυξημένη έλευση σκαφών.

"Η Μύκονος κινείται με άνοδο 20% στις αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. Είναι μύθος αυτά που ακούγονται τις τιμές των ξενοδοχείων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ξενοδοχεία που προσφέρουν δίκλινο δωμάτιο σε τιμές από 60 ευρώ", είπε ο κ. Κουσαθάνας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


πηγη