Μια σπάνια παραμόρφωση απέκτησε ο παγκοσμίου φήμης αμερικανός ποδηλάτης Τζόρτζ Χινκαπι, αφού κάποιες φλέβες στο πόδι του έχουν πεταχτεί με αποτέλεσμα πάρουν μια μορφή που μοιάζει με... ανθρώπινο εγκέφαλο.







Ο 38χρονος πεπειραμένος αναβάτης μεγάλων γύρων Τζόρτζ Χινκάπι που έχει πάρει μέρος σε 16 γύρους ποδηλάτου που διοργανώνονται κάθε χρόνο στη Γαλλία (Tour de France) αντιμετωπίζει μια σπάνια παραμόρφωση των φλεβών του λόγω των πολύωρων και χρόνιων διαδρομών του πάνω στο ποδήλατο, σύμφωνα με τους γιατρούς που παρακολουθούν την περίπτωση του.

Η όρθια ή καθιστική θέση για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να προκαλέσει πίεση στις φλέβες κάνοντας τες να πρήζονται.


Στη περίπτωση του αμερικανού ποδηλάτη όμως, οι κιρσοί των φλεβών του ενός ποδιού του μπλοκαρίστηκαν με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν σωστά ώστε να μεταφέρουν το αίμα πίσω στην καρδιά.


Ως συνέπεια αυτού, το πόδι του έχει μια παραμορφωμένη όψη, λόγω των πρησμένων φλεβών του, οι οποίες μάλιστα μοιάζουν με ανθρώπινο εγκέφαλο.


"”Αυτή είναι η πιο άσχημη φλεβίτιδα που έχω δει ποτέ μου” ανέφερε ο χειρουργός του Χινκαπί, Γόλτερ Γουαιτχάζουζ, του νοσοκομείου Joseph Mercy στo Mίσιγκαν των ΗΠΑ ο οποίος τόνισε ότι θα χρειαστούν πιθανότατα δύο χειρουργεία ώστε να αφαιρεθεί η μεγάλη μάζα.


πηγη