Για ομαδικούς βιασμούς κατηγορείται ένας συνταγματάρχης του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό όπως και 200 στρατιώτες. Οι βιασμοί έγιναν τον Ιούνιο ανατολικά του Κονγκό ενώ ο Νιράγκιρε Κιφάρου μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους παραδόθηκαν την Παρασκευή (8/7) σε κέντρο εκπαίδευσης του στρατού.

"Ο συνταγματάρχης Νιράγκιρε Κιφάρου παραδόθηκε μαζί με 116 άνδρες του και τώρα βρίσκεται στο κέντρο εκπαίδευσης του Λουμπερίζι, στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Νοτίου-Κίβου", δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Σιλβέν Εκέντζ, εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή.

"Δεν διαπραγματεύθηκε τους όρους παράδοσής του γιατί δεν υπήρξαν όροι διαπραγμάτευσης. Διατάχθηκε να εμφανιστεί και να παραδοθεί. Είναι στη διάθεση των αρχών εν αναμονή της στρατιωτικής έρευνας. Δεν είναι κρατούμενος", τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ο συνταγματάρχης Κιφάρου, πρώην μέλος της πολιτοφυλακής Μάι-Μάι, λιποτάκτησε από στρατιωτικό κέντρο μαζί με περίπου 200 στρατιώτες και επιτέθηκαν στο διάστημα από τις 10 ως τις 12 Ιουνίου στα χωριά Νιακιέλε, Κανγκούλι και Αμπάλα.


πηγη