Σε πρωτότυπα σεμινάρια "θανάτου" επιδόθηκαν 70 Νοτιοκορεάτες οι οποίοι προκειμένου να εκτιμήσουν το αγαθό της ζωής έμειναν για λίγο μέσα σε ένα... φέρετρο! Μότο των τέστ αυτών: "Δοκίμασε το θάνατο"...

Στο σεμινάριο αυτό που διεξάγεται στη Νότιο Κορέα, ο ενδιαφερόμενος ξαπλώνει μέσα σε ένα φέρετρο για μερικά λεπτά ενώ υπόσχεται στον εαυτό του να αλλάξει το νόημα της ζωής του και να δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του ώστε να τον γνωρίσει καλύτερα!

Μοναδική εμπειρία χαρακτήρισε τη παραμονή της για μερικές ώρες μέσα σε ένα φέρετρο η ΛιΜιουνγκ Χι από τη Νότιο Κορέα, αναφέροντας στη βρετανική telegraph ότι μέσα από το σεμινάριο "Δοκίμασε το θάνατο" ( "experience death" ) συνειδητοποίησε το πόσο πολύ αγαπά την οικογένεια της.


H ίδια ήρθε μάλιστα πιο "κοντά" από ποτέ με το θάνατο, ενώ άρχισε να το σκέφτεται από διαφορετική – πιο αισιόδοξη- οπτική από ότι στο παρελθόν, όπως δήλωσε...


"Θα έρθει σε μένα (ο θάνατος) ανεξάρτητα από την ηλικία μου. Νομίζω ότι μπορεί να έρθει στον οποιονδήποτε γύρω μου, γι 'αυτό δεν θα πρέπει να σκέφτομαι ότι ο θάνατος είναι κάτι που δε με αφορά. Είναι μια καλή ευκαιρία να προετοιμαστώ για το τέλος μου σε ένα ήρεμο τρόπο ", είπε.


H Κάνγκ- Κούνγκ, καθηγήτρια Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο Σάχμυουκ της Νότιας Κορέας που είναι η επικεφαλής των σεμιναρίων, τόνισε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να ωφελήσει τους ενδιαφερομένους, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιών 20 έως 40, μιας και οι αυτοκτονίες για την ηλικιακή αυτή ομάδα έχουν αυξηθεί δραματικά.


Εύκολα τα λόγια, δύσκολες οι πράξεις...
Seoul residents search for the meaning of life... by sunshine_iΠηγή: telegraph

Ιωάννα Παχούλη


πηγη