“Γρίφος” με τις μεταδόσεις


«Θολό» το τοπίο και για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, εξαιτίας των αποκαλύψεων για τους στημένους αγώνες. Η Forthnet η οποία και έχει υπογράψει τη συμφωνία κεντρικής διαχείρισης με τη SuperLeague αναμένει τις αποφάσεις που θα λάβει η ΕΠΟ και η πολιτεία για το αν και με ποιες ομάδες θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Οι διαβεβαιώσεις που έχει η εταιρεία είναι πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει «κανονικά» στις 28 Αυγούστου, χωρίς άλλα «απρόοπτα» το ερώτημα όμως για τους φιλάθλους είναι να θα αποδοθεί δικαιοσύνη, και αν στο μέλλον οι αγώνες θα είναι καθαροί.
Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης έχει τη σύμβαση των δικαιωμάτων για τις 14 ομάδες της SuperLeague (ανεξαρτήτως ποιες είναι αυτές) και είναι εκείνη που εξακολουθεί να χρηματοδοτεί με ιδιωτικό χρήμα το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει προφανές συμφέρον να ξαναγίνει «ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα». Από την άλλη πλευρά, τα ελλιπή δεδομένα δεν επιτρέπουν ούτε στον ΟΤΕ , ούτε στην ΕΡΤ να λάβουν τις αποφάσεις τους για το μέλλον των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ο ΟΤΕ επηρεάζεται άμεσα καθώς διαθέτει τα δικαιώματα της Football League, ενώ θέλει ως το Φθινόπωρο να μπει στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Η ΕΡΤ έχει διπλό ζήτημα. Έχει πλέον ως μόνη ενεργή σύμβαση αυτή με την ΠΑΕ Ξάνθη, ενώ βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, εάν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση, κάτι που ήδη υλοποιεί ο ΟΠΑΠ. Παράλληλα, εξαιτίας της απομάκρυνσης του Τ. Χυτήρη, η ΕΡΤ αν και τυπικά ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και τον Π. Γερουλάνο, δεν διαθέτει πλέον πολιτικό προϊστάμενο, συνεπώς δεν υπάρχει κατεύθυνση , αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν ναι , με ποιους όρους.
πηγή : media-industry.blogspot