Για διαβαστε, και πειτε τι μπορει να συμβαίνει παιδιά, γιατι τα νεύρα μου δεν αντέχουν άλλο.
Με δεδομένο ότι εδω και πολύ καιρο, εκτος των άλλων, έχω κι έναν κινεζο 800ρη δικό μου, απο τον οποίο, με εξαίρεση τα γνωστα (αραιά και που) μηνύματα "tuner failed" στις αλλαγές καναλιών απο διαφορετικό δορυφορο, είμαι ευχαριστημένος σε όλα τα "crash test" που του έχω κάνει (και είναι πολλα..) θέλησα λοιπον να πάρω κι έναν και για ένα δικό μου πρόσωπο.
Συζητώντας με φίλους, με παρότρυνε κάποιος και πήρα έναν κινέζο που τον είχε δουλέψει αυτός και ήταν πολυ ευχαριστημένος.
Προτίμησα να εχει tuner m για να μην εχει υποτίθεται τα προβλήματα στις αλλαγές καναλιων που ειχα στο δικο μου.
'Οταν ήρθε είδα στο boot ότι είχε sim 2.01 όπως έλεγε στο site, και φορτωμένο bootloader 76. Xωρίς να το πολυσκεφτώ του έριξα απο το webinterface του ένα dreamelite για κλώνο με sim 2.01 και με bootloader 82.
Η πρώτη δυνατή σφαλιάρα ήρθε αφου τελείωσα το βασικό σετάρισμα και τον εκλεισα. Όταν αμέσως μετα τον ξανάνοιξα δεν άναβε τίποτε και ακουγα μόνο το ανεμιστηράκι. Σε γρήγορο ανοιγόκλημα του ρεύματος ξεκινησε να δουλεύει κανονικά. Αυτό συνεχίζεται να συμβαινει ως και αυτήν τη στιγμή. Επισης και μετα απο λίγη ώρα αναμονης μπορει να ξεκινήσει κανονικά. Ενα αυτο λοιπόν!
Ακόμη, περνώντας plugins δεν ήταν λίγες οι φορες που δεν μου τα εγκαθιστούσε. Στα settings με το dreamboxedit επίσης ενω έδειχνε να τα φορτώνει, μετά απο πολλές αποτυχημένες στην πραγματικοτητα προσπάθειες (ούτε που κατάλαβα πως) τα πηρε τελικά.
Καποια plugin όμως δεν έμπαιναν με τιποτε.
Σκέφτηκα ότι ισως έφταιγε η αποτομη αναβαθμιση του bootlοader απο 76 σε 82 και του έβαλα ενα gemini με 76 bootloader και αυτή την φορά με το dreamup και μέσω σειριακής. Μετά απο 50 περίπου λεπτά φορτώματος, στις πρώτες δοκιμές βλέπω πάλι τα ίδια.
Αποφασίζω να ρίξω το τελευταίο gemini (ramiMAHER) με bootloader 82. Πάλι τα ίδια και ακόμη χειρότερα. Συν των άλλων τώρα δεν κρατούσε τη γλώσσα, και δεν έπαιρνε με τιποτε τα settings. Γενικά ένα μπάχαλο που δεν λειτουργούσε τίποτε όπως πρέπει... (κάτι σαν την σύγχρονη Ελλάδα...).
Να πω επίσης ότι όλες οι παραπανω ενέργειες (πλην του dreaup) έγιναν απο laptop μεσω ασύρματου δικτύου. To ίδιο όμως που χρησιμοποιώ και στον δικο μου 800ρη εδω και καιρο χωρις πρόβλημα.
Υ.Γ. Τροφοδοτικό έχω απο τον καλό τον δικό μου.
Καμιά ιδέα?