Υπογράφει ο ΟΤΕ με το δημόσιο
Ένα ακόμη βήμα προς τη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση κάνει ο ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οργανισμός πρόκειται να υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο τη νέα σύμβαση παραχώρησης, για τη μετάδοση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων, μέσω δορυφόρου. Στόχος του ΟΤΕ είναι η έναρξη μετάδοσης προγραμμάτων από την πλατφόρμα του ΟΤΕ TV, έστω και πιλοτικά, εντός του Ιουλίου.

Η σύμβαση, υπογράφεται με βάση τη νέα άδεια που εξέδωσε το ΕΣΡ, η οποία και αναφέρει πως ο επιτρεπόμενος συνολικός χρόνος παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών ορίζεται σε 1392 ώρες για κάθε ημέρα και ο ορίζοντάς της, είναι τα 15 χρόνια. Η κάτοχος της άδειας , ΟΤΕ TV, «οφείλει να παράσχει στο Ελληνικό Δημόσιο ή σε άλλους δημόσιους ή κοινωνικούς φορείς τις αντισταθμιστικές υπηρεσίες», ενώ κατά την υπογραφή της ορίζεται αντίτιμο , όπως και ετήσιο «ενοίκιο», όπως συμβαίνει και με τη Multichoice.

Εντός των επομένων ημερών εκτιμάται πως θα ξεκαθαρίσει και το ζήτημα της παροχής αθλητικού προγράμματος, με βάση το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τις προηγούμενες μέρες. Ενδιαφέρον έχουν δείξει , θυμίζουμε οι εταιρείας, Vermantia, Pld Productions , Sports com και Σκάι και θα ανοίξουν πρώτα οι τεχνικές προσφορές και στη συνέχεια οι οικονομικές. Μετά την ανάδειξη του «νικητή» ο ΟΤΕ θα περιμένει την ολοκλήρωση των επαφών με τον Ολυμπιακό για τη μετακίνηση του από την ΕΡΤ. Είναι το κρίσιμο σκαλοπάτι για την ενίσχυση του προγράμματός του. Το δεύτερο βήμα είναι η έκδοσης της απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού , η οποία αναμένεται στις αρχές Ιουλίου. Ο ΟΤΕ προσέφυγε , εναντίον της Forthnet για τη συμφωνία αποκλειστικής μετάδοσης των σταθμών εθνικής εμβέλειας. Αν είναι θετική, θα ακολουθήσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των σταθμών.
Πηγή : media-industry