Επιτάχυνση των εξελίξεων στο τηλεοπτικό πεδίο διαγράφεται στον ορίζοντα, από την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Digea, της εταιρείας που έχουν συστήσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για τη διαχείριση του ψηφιακού τους σήματος και τη μετάβαση στις ψηφιακές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συζητήσει την αύξηση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ενώ το ποσό της αύξησης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», θα κυμανθεί περί τα 2 εκατ. ευρώ, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον το Alter, ένας από τους 7 εταίρους, θα συμμετάσχει στην αύξηση αυτή.

Αν επιβεβαιωθεί το προαναφερθέν ποσό της αύξησης, το μερίδιο που θα κληθεί να καταβάλει το Alter θα κινηθεί περί τις 250-300 χιλιάδες ευρώ.

Η αίτηση υπαγωγής στο αρ.99 δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους να διαχειρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, τα ανοίγματα ωστόσο του καναλιού είναι σημαντικά. Οπως αναφέρουν άλλες πηγές, δεν έχει γνωστοποιηθεί στην εταιρεία κάτι για μη συμμετοχή του καναλιού στην αύξηση αυτή.

Παρά ταύτα ωστόσο, αν κάτι τέτοιο συμβεί, το μερίδιό του στην εταιρεία θα μειωθεί από το 14% στο 10% περίπου. Επισημαίνεται ότι μη συμμετοχή στην Digea, τουλάχιστον όσο το κανάλι λειτουργεί, δεν νοείται.

Από την άλλη πλευρά και εάν τελικά το Alter δεν κατορθώσει να υπαχθεί στο αρ.99 και η κατάσταση οδηγηθεί σε αδιέξοδο, υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο εξόδου από την «κρίση», στο οποίο οι άλλοι μέτοχοι της εταιρείας θα καλύψουν άμεσα το κενό.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι σε μια τέτοια περίπτωση το κόστος της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση -το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στα επόμενα δυο χρόνια- θα αυξηθεί περαιτέρω, ισόποσα, για όλους τους εταίρους και δεν έχουν όλοι οι σταθμοί την ίδια δυναμικότητα.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr