Κλείνει η multichoice cy, αλλά το nova παραμένει!


Τη διάλυση της multichoice Κύπρου μέσω της οποίας διανέμεται το δορυφορικό πρόγραμμα της nova θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία ορίστηκε για τις 9 Ιουνίου 2011. Το Δ.Σ. το οποίο ελέγχεται από τον όμιλο forthnet (μεγαλομέτοχο της multichoice hellas), έλαβε την απόφαση αυτή κατά την τελευταία συνεδρία του στις 29 Απριλίου.
Το μήνυμα πάντως που στέλνει η multichoice hellas προς τους συνδρομητές του nova Κύπρου είναι πως δεν έχουν να ανησυχούν για οτιδήποτε διότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν σήμα από το δορυφόρο. Η multichoice hellas διαμηνύει ότι θα φροντίσει για την απρόσκοπτη παροχή της υπηρεσίας προς τους συνδρομητές της Κύπρου και πως δεν έχει καμία διάθεση να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το τηλεοπτικό περιεχόμενο τα δικαιώματα του οποίου αγόρασε ειδικά για την Κύπρο, όπως για παράδειγμα το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξοδεύοντας αρκετά εκατομμύρια.
Από το nova δεν θα μεταδίδονται ωστόσο τα κανάλια ltv και Άλφα, δηλαδή μεγάλο μέρος του κυπριακού ποδοσφαίρου, διότι η lumiere δεν είναι διατεθειμένη να ανανεώσει τη συμφωνία της με την multichoice, θεωρώντας ότι η τελευταία δεν προστατεύει τα κανάλια της καθώς δεν λαμβάνει μέτρα κατά της πειρατείας.


(kathimerini.com.cy)