Όσοι από εσάς πιστεύουν, ότι τα τουριστικά λεωφορεία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέσο... δοκιμασίας της υπομονής, μάλλον θα το ξανασκεφτούν, όταν πάρουν μία γεύση από το νέο τουριστικό και φουτουριστικό όχημα, που φέρει χαρακτηριστικά λιμουζίνας και λεωφορείου και θυμίζει κατά πολύ το... Batmobile.

Το εκπληκτικό δημιούργημα, που εντυπωσιάζει εκτός των άλλων και λόγω του κομψού σχεδιασμού και των αεροδυναμικών γραμμών του, δε θα ξαφνιαστείτε, μόλις μάθετε, ότι παρουσιάστηκε σε έκθεση οχημάτων στο Ντουμπάι και κατασκευάστηκε, για τη μεταφορά επιβατών... από το Ντουμπάι στο Άμπου Ντάμπι!

Για την κατασκευή του ιδιαίτερου αυτού “ΚΤΕΛ” χρειάστηκαν 7 χρόνια και... 18 εκατομμύρια δολάρια.


Το σχεδιασμό και την κατασκευή του ανέλαβε και ολοκλήρωσε ερευνητική ομάδα από το TU Delft University, στην Ολλανδία, μεταξύ των οποίων και ο Wubbo Ockels, πρώην αστροναύτης και ειδήμων στις διαστημικές αποστολές του Challenger.


Το λεωφορείο χωρά 23 επιβάτες, κινείται με ηλεκτρισμό και για την κυκλοφορία του, έχει δημιουργηθεί και παραχωρηθεί διπλή λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο, μεταξύ Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι.
Vredestein Ultrac Sessanta Superbus

Σοφία Κατσαρέλη


πηγη