Μήνυση στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να καταθέσουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα μπλόκα της Κερατέας, καταγγέλοντας αδιαφορία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ για τα εξοντωτικά ωράρια και τις συνθήκες εργασίας που χαρακτηρίζουν απαράδεκτες. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος της Λαυρεωτικής καταγγέλλει πως κανείς από τους υπουργούς δεν δέχεται διάλογο για το ζήτημα της κατασκευής του ΧΥΤΑ.Τα ΜΑΤ λοιπόν, όπως διαβάζουμε στο site των κατοίκων της Κερατέας, θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς υποστηρίζουν ότι οι ζωές τους τον τελευταίο μήνα τίθενται σε συνεχή κίνδυνο, ενώ παραβιάζονται τα ωράρια εργασίας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι καθημερινές βάρδιες αγγίζουν ακόμα και τις 20 ώρες, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η διοίκηση της ΕΛΑΣ δεν κάνει τίποτα για να “απεγκλωβίσει” τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Λεβαντής: “Οι υπουργοί αρνούνται το διάλογο”

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα του για διάλογο, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

Στον ισχυρισμό του, τα δύο υπουργεία αντικρούουν λέγοντας πως έχει γίνει διάλογος με το δήμαρχο.

Άγγελος Ανδρέου


πηγη