Ένας ομοεθνής μας, ο επισμηναγός Χαράλαμπος Εσκίογλου, εκλέχθηκε από τους συναδέλφους του, όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους καθώς και σε αποστολές αέρος-αέρος, δηλαδή αερομαχίες!


Να σημειωθεί ότι ο επισμηναγός είναι ο μοναδικός πιλότος Αεροπορίας μέλους του ΝΑΤΟ, που συμμετέχει στο Tactical Leadership Programme ως εκπαιδευτής.

Επίσης, αξίζει να τονιστεί περαιτέρω ότι είναι σπανιότατο να εκλέγεται κανείς κορυφαίος εκπαιδευτής και στις αποστολές αέρος-αέρος και στις αποστολές αέρος-εδάφους, αλλά και το γεγονός ότι ο Έλληνας πιλότος κερδίζει αυτή την διάκριση για τρίτη σειρά εκπαιδευόμενων στην TLP!

Να υπενθυμιστεί ότι, στη για το 2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας τα αποτέλεσμα των Ελλήνων πιλότων και των αεροσκαφών τους ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά απέναντι στην "ελίτ" των δυτικών πιλότων.

Τί είναι το Tactical Leadership Programme


Το Tactical Leadership Programme είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα και τις διαδικασίες.

Πρόκειται για αποστολές ιδιαίτερα δύσκολες που απαιτούν εκτός από πνεύμα πολεμιστή και υψηλές διοικητικές ικανότητες, στις οποίες ο Έλληνας αξιωματικός επίσης αρίστευσε.


πηγη