Σε έξαρση βρίσκονται τα σεξουαλικά σκάνδαλα στις στρατιωτικές ακαδημίες της Αυστραλίας, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που και ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας δήλωσε έξαλλος μετά τις καταγγελίες.

Περαιτέρω, το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ανέθεσε στην αστυνομία να ερευνήσει τις καταγγελίες μιας 18χρονης πρωτοετούς δόκιμης σύμφωνα με την οποία, ο συμφοιτητή της κατέγραψε την ερωτική συνεύρεση τους και την μετέδωσε μέσω του Skype σε φίλους του.

Η συνεύρεση του ζευγαριού έγινε μέσα σε χώρο της Στρατιωτικής Ακαδημίας στην Καμπέρα και οι φίλοι που τους έβλεπαν ήταν σε διπλανή αίθουσα.


Η κοπέλα δήλωσε σε αυστραλιανό κανάλι ότι ενημερώθηκε για το συμβάν από το υπουργείο και αισθάνθηκε πως “έχασε τον κόσμο της.”

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ο νεαρός κατηγορείται “για παραγωγή και προβολή ερωτικής ταινίας εν αγνοία του παρτενέρ της” και όχι για βιασμό, καθώς η πράξη κρίθηκε συναινετική.


Ο επικεφαλής της ακαδημίας Μπρους Κάφερ δήλωσε πως “εάν ο νεαρός κριθεί ένοχος, μπορεί να αποβληθεί οριστικά από τη σχολή.”

Το νέο σεξουαλικό σκάνδαλο είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά σκανδάλων, που έχει δημιουργηθεί με πρωταγωνιστές στρατιωτικούς στην ακαδημία, ενώ αναμένεται παρέμβαση και από τον υπουργό Άμυνας Στίβεν Σμιθ, ο οποίος δηλώνει έξαλλος μετά το νέο κρούσμα.


πηγη